LA CAMPANYA D'OBAMA DES DE DINS

Cervesa i 'nachos' per al 'vicedebat'

1
Es llegeix en minuts
Montse Prats
Montse Prats

Periodista. Voluntària del Partit Demòcrata

ver +

El bar sembla l'aparador d'una botiga d'electrònica. Tots els televisors amb el volum al màxim per seguir eldebat entre el vicepresidentJoe Bideni el congressista Paul Ryan.Els joves demòcrates de Washington DC han convocat una festa visionat per seguir-lo. Salutació aKaren, que està repartint fullets de pròxims actes: porta a porta aVirgínia, es necessiten conductors; diumenge aHill...

La cervesa i els 'nachos' passen de mà en mà. Molta gent dreta i tots els sofàs ocupats, molt pendents del debat. Aplaudiments entusiastes quanBiden treu el tema del 47% dels nord-americans que no paguen l'impost de la renda, una de les relliscades deRomneydurant la campanya. Biden sí que el treu, comenten amb satisfacció al bar, després de lamentar que fos una assignatura pendent d'Obama en el cara a cara que va mantenir amb el republicà, un debat presidencial decebedor fins i tot per als seguidors més acèrrims.

"Estic veient el debat vicepresidencial ja que vaig trobar a faltar el presidencial", comenta algú perTwitter.La majoria està amb el mòbil a la mà, portant el#VPdebat a la xarxa social.

Lescadenes tenen a punt els seus equips per a l'anàlisi i les valoracions. Alguns, com laCNN,presentaven en els preliminars alguns dels membres dels seus 'focus group', un grup de persones escollides per discutir i opinar sobre el cara a cara.

Notícies relacionades

"Gairebé oblido que el debat era avui", diu un altre tuit. Milers d'anuncis fan que això sigui gairebé una tasca impossible. L'endemà tots els diaris destaquen l'enfrontament, hi ha hagut tensió, hi ha hagut diferències i els electors que l'han vist han pogut distingir les opcions que tenen.

Generalment, els debats vicepresidencials no compten gaire, però aquests dies, molts dels indecisos amb qui parlàvem ens deien que esperarien a veure els debats, tots, per decantar-se. La pròxima cita és el debat presidencial i els demòcrates esperen que aquesta vegadaObama estigui a l'altura. I hi hanervis. Necessita estar-ho.