LA CAMPANYA D'OBAMA DES DE DINS

No portis mai el teu propi cafè

1
Es llegeix en minuts
Montse Prats
Montse Prats

Periodista. Voluntària del Partit Demòcrata

ver +

A més de la campanya presencial, els voluntaris també ens organitzem en el món virtual. Cada un de nosaltres té un escriptori digital personalitzat.

Allà ens poden deixar missatges, podem consultar el calendari dels pròxims esdeveniments als quals podem apuntar-nos o participar i consultar fòrums de debat amb voluntaris de tot el país.

Sarah, des de la seu central a Chicago, diu: "M'agrada la regla de "noportis mai el teu propi cafè”. Si vols organitzar alguna cosa i que vingui molta gent proposa que cada un faci una tasca senzilla però que unida a la dels altres farà que l'acte funcioni perfectament. Un pot portar les cadires, un altre el cafè... Dóna a la gent responsabilitat perquè sentin l'acte com una cosa propia".

Ashley, de Florida: "¡No s'ha de desestimar el poder de convicció d'una trucada! Evitem dir: "Et truco per veure si pots fer-ho". És millor: "Et truco per confirmar que pots complir el teu compromís".

Patrick, des de Brooklyn, ens comenta que han començat a treballar eals barris tradicionalment demòcrates per insistir que vagin a votar. "Si no són a casa els deixem un missatge personal, algunes vegades amb una imatge del president. El que és ideal és algun imant per a la nevera".

Precisament insistir que el dia 6 de novembre dipositin el seu vot s'ha convertit ara en la missió principal. Fa dos dies em va arribar un correu electrònic general. El consultor David Simas i el nostre director nacional Marlon Marshall anaven a posar-se en contacte amb nosaltres en directe per videoconferència per parlar-nos sobre el missatge i l'estratègia.

Tres punts principals: passa la veu, digue-ho als teus amics, recorda'ls que vagin a votar; participa-hi com voluntari ensenyant a la gent com es vota, n'hi ha molts que encara no ho saben; i, si pots, uneix-te a Vote Corps.

Notícies relacionades

Vote Corps és un grup de voluntaris que treballen per aconseguir el vot als estats clau.

Hi ha una frase dels fòrums que tinc marcada com a favorita al meu escriptori. Crec que reflecteix l'actitud dels responsables de campanya envers els grups de base i els voluntaris. És d'una companya de Pensilvania: “Tracta els companys com els meravellosos organitzadors que són. Ells marcaran la diferència entre guanyar i perdre”.