INTERVENCIÓ DE 'BYPASS' AL LÍDER NIPÓ

L'emperador del Japó, operat amb èxit del cor

S'espera que pugui abandonar l'hospital d'aquí poques setmanes

Akihito, en una imatge d’arxiu.

Akihito, en una imatge d’arxiu. / YOSHIKAZU TSUNO

1
Es llegeix en minuts

L'emperador del Japó,Akihito, s'ha sotmès aquest dissabte amb èxit a unbypasscoronari a l'Hospital Universitari deTòquio, segons ha informat l'Agència de laCasa Imperial nipona.

Akihito, de 78 anys, ha sortit del quiròfan poc després de les 15.00 hora local per ingressar a la unitat de cures intensives de l'Hospital deTòquio.

L'operació ha estat realitzada per un equip mèdic de l'Hospital Universitari deTòquio i de l'Hospital deJuntendo encapçalat pel doctorAtsushi Amano. El doctor, amb la resta del seu equip, oferiran una roda de premsa avui a les 18.00 hora local per explicar els detalls de l'operació.

Més de cinc hores d'operació

La intervenció, que s'ha fet amb anestèsia total i ha durat una mica més de cinc hores, ha començat avui a les 10.00 hora local.

Notícies relacionades

La cirurgia es produeix després d'haver-li detectat el dia 11 de febrer l'estrenyiment de dues de les seves artèries coronàries al realitzar-li una angiografia i és la primera a què se sotmet l'emperador des que el 2003 fos intervingut per un càncer de pròstata.

S'espera queAkihito sigui capaç d'abandonar l'hospital d'aquí unes dues setmanes si no sorgeixen complicacions, i fins i tot podria encapçalar una cerimònia l'11 de març per commemorar l'aniversari del devastador tsunami que va afectar el nord-est del Japó, va informar prèviament l'Agència de laCasa Imperial.