CLASSE D'UNA GUARDERIA DE MONTERREY

Homenatjada una mestra de Mèxic que va distreure els seus alumnes amb una cançó durant un tiroteig

"Volia que s'oblidessin del soroll dels trets", explica Martha Rivera sobre la seva actuació

2
Es llegeix en minuts
EFE / Monterrey

Unamestra mexicana ha rebut un homenatge oficial per aconseguir amb una cançó que els nens de la seva guarderias'oblidessinde l'intenstiroteig amb armes de gran calibre que tenia lloc a prop del centre, situat a la ciutat deMonterrey.

"Em sento molt orgullosa, principalment dels nens. Ells em van donar el valor i el coratge per actuar com ho vaig fer", ha ditMartha Rivera després de rebre una placa de mans de Rodrigo Medina de la Cruz, governador deNuevo León, estat fronterer amb els Estats Units.

Les autoritats de l'estat mexicà del nord han reconegut a la mestra el seu valor a l'aplicar divendres passat "correctament els protocols de seguretat".Martha Rivera ja havia rebut abans nombroses mostres d'admiració.

La història es va conèixer a Mèxic el cap de setmana passat després que un amic de la mestra pugés aYoutube un vídeo en què es veu un grup denens tirats a terra mentre la seva professora els canta i els demana que es quedin ajupits mentre de fons se senten ràfegues d'armes llargues.

A dos carrers del centre

Rivera, que va gravar el vídeo amb el seu telèfon mòbil, va comentar que li va fer molta por quan es van sentir els estrèpits de les armes de gran calibre tot justdos carrers de la guarderia, al barri de l'Estanzuela, del sud de Monterrey. En el tiroteig hi van morir cinc persones, quatre d'elles taxistes pirates que eren presumptes informants de la delinqüència organitzada.

La mestra ha explicat que és la responsable d'aplicar elsprotocols de seguretat que va introduir l'any passat la Secretaria d'Educació, que va instruir els mestres sobre què calia fer en cas de situacions de perill als centres. "Vaig gravar el vídeo per tenir evidències, ja que així ens ho demanen els nostres superiors que supervisen els protocols de seguretat", ha comentat.

El vídeo ha estat reproduït en totes les grans cadenes de televisió deMèxic i ha tingut gran èxit a les xarxes socials, a través de les quals la mestra ha rebut nombrosos missatges d'admiració i respecte per la seva actuació durant el tiroteig.

2.200 seguidors a Twitter

Notícies relacionades

"Amb la cançó volia que s'oblidessin del soroll dels trets", va dirRivera, que no apareix al vídeo però ja té més de 2.200 seguidors al seu compte deTwitter. "No vaig buscar ser famosa ni ser reconeguda, només em vaig trobar en el moment i amb la intel·ligència adequada per mostrar la nostra realitat", ha comentat a través de les xarxes socials.

Des del març del 2010,Monterrey és escenari d'enfrontaments entre membres dels càrtels delGolf i elsZetas que han causat més de 1.200 morts violentes fins ara. La setmana passada, en tres incidents que van tenir lloc a la zona metropolitana de Monterrey hi van morir 17 persones i diverses van resultar ferides, entre elles una nena de cinc anys.