OFENSIVA GOVERNAMENTAL

París pressiona l'empresa que allotja {Wikileaks} a França

El ministre d'Economia Digital assegura que "posa en perill persones protegides pel secret diplomàtic"

1
Es llegeix en minuts
EFE / París

El Ministeri francès d'Economia Digital ha iniciat el procediment perquè WikiLeaks deixi d'estar allotjat en el seu servidor francès, al considerar-lo "criminal" per revelar documents confidencials del Govern dels Estats Units.

El ministre, Éric Besson, va escriure al Consell General d'Indústria, Energia i Tecnologies (CGIET) perquè s'acabés amb la presència de la web al servidor OVH, basat a la localitat de Roubaix, al nord del país. "Aquesta situació no és acceptable. França no pot albergar llocs d'internet que violen el secret de les relacions diplomàtiques i posen en perill persones protegides pel secret diplomàtic", va indicar Besson en una carta enviada al CGIET.

El ministre ha indicat que França "no pot allotjar llocs d'internet qualificats de criminals i rebutjats en altres Estats a causa dels danys que causen als seus drets fonamentals". Besson demana a l'organisme ajuda perquè li indiqui "les accions que poden ser empreses amb el fi que aquest lloc d'internet no sigui allotjat a França". Va afegir que en un primer moment tractarà de "sensibilitzar" els servidors "de les conseqüències dels seus actes" abans d'obligar-los a "afrontar les seves responsabilitats".

Notícies relacionades

WikiLeaks va trobar refugi a l'empresa OVH ahir, dijous, després que fos expulsat pel nord-americà Amazon, segons diversos mitjans, per les pressions de Washington. La web fundada per Julien Assange, està també allotjada a Suècia pel servidor Bahnhof.

La web ha hagut de canviar el seu domini de .com a .ch després que el Govern dels EUA pressionés a Everydns.com, el proveïdor en el qual havia registrat el domini.