TRIST ANIVERSARI A SANTIAGO DE XILE

Un jove mort, un altre en coma i set policies ferits en els disturbis en l'aniversari del cop de Pinochet

Mural amb flors i un retrat dedicat a Allende.

Mural amb flors i un retrat dedicat a Allende. / AP / ROBERTO CANDÍA

1
Es llegeix en minuts
EFE
SANTIAGO DE XILE

Un jove mort, un altre amb mort cerebral i set policies ferits és el trist balanç dels disturbis registrats durant la nit a la capital xilena amb motiu del 36 aniversari del cop militar del general Augusto Pinochet contra el president Salvador Allende.

Alexis Rojas García, de 23 anys, va morir al municipi d'Apartada, al nord de Santiago, al rebre dos trets, un al crani i l'altre a la cara, segons informa ràdio Bío Bío, que cita fonts familiars.

Ferida de bala al cap

Un altre jove, Patricio Rodríguez Ramírez, de 19 anys, presenta mort cerebral per un tret al cap, durant els incidents que es van produir a la població de La Pincoya, de la comuna de Huechuraba, al nord de la capital, on també un grup d'encaputxats va atacar una comissaria de Carabineros (policia militaritzada).

A més, el capità Luis Alvarado Barrientos i l'agent de Carabineros Manuel Gómez López van resultar amb ferides de pronòstic reservat al rebre trets fets amb escopetes de perdigons. Cinc policies més van resultar ferits per trets d'armes de foc i pedrades, informa Carabineros.

També a la població de La Victoria, a la comuna de Pedro Aguirre Cerda, els veïns van dir haver sentit trets, mentre que grups d'encaputxats van aixecar barricades, van encendre fogueres i es van enfrontar als efectius de les Forces Especials de Carrabiners.

100.000 vivendes sense llum

Un autobús que es dirigia de Santiago a Talca, a 257 quilòmetres al sud de la capital, va ser apedregat a la Ruta 5 Sud i diversos passatgers van haver de ser atesos per ferides lleus.

Notícies relacionades

A la regió metropolitana, on es concentra un terç dels 17 milions de xilens, es van registrar incidents en almenys 13 municipis, on més de 100.000 vivendes van quedar sense subministrament d'energia pels danys ocasionats al servei elèctric, va informar la companyia Chilectra.

Diversos magatzems i supermercats de la regió metropolitana van ser saquejats i també es van produir disturbis en altres ciutats del país, com Viña del Mar, Valparaíso, Talca i Concepción.