CROÀCIA

Un atemptat causa dos morts a Zagreb

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
ZAGREB

Ivo Pukanic, propietari i exdirector del setmanari independent croat Nacional, i Niko Franic, cap de vendes de la mateixa publicació, van morir ahir en un atemptat que va ser perpetrat al centre de Zagreb.

Segons la televisió pública HRT, el periodista i el director de màrqueting van morir a l'esclatar una bomba, que possiblement estava col.locada als baixos del cotxe de Pukanic i va ser accionada a distància, tot i que la policia no va confirmar els detalls. L'explosió es va produir davant la seu del setmanari, al centre mateix de Zagreb.

Aquest atemptat és l'últim episodi d'una onada de violència i atacs d'estil mafiós a la capital croata. "Estem commocionats. Això és un desastre. La policia i tots nosaltres hem de fer tot el possible per aturar aquesta violència. Això s'ha d'acabar", va afirmar a l'agència Reuters el portaveu del Govern, Zlatko Mehun.

Notícies relacionades

El primer ministre, Ivo Sanader, va destituir fulminantment el dia 6 passat els titulars d'Interior i de Justícia, així com també el cap de la policia, després de l'assassinat a trets d'una advocada en ple centre de Zagreb. Durants els últims mesos diversos polítics i periodistes han estat víctimes d'agressions. Pukanic s'havia caracteritzat per la denúncia de casos de corrupció i de violacions dels drets humans.

La lluita contra la corrupció i el crim organitzat és un dels principals requeriments que la Unió Europea (UE) ha imposat a Croàcia en les negociacions, actualment en curs, per a l'adhesió d'aquest país.