MANIFESTACIÓ CONTRA L'ESTAT D'EXCEPCIÓ AL PAKISTAN

Bhutto participa en una protesta de periodistes a Islamabad i demana "llibertat"

Primer acte públic de l'exprimera ministra després de l'arrest domiciliari

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / ISLAMABAD

L'exprimera ministra pakistanesa, Benazir Bhutto, ha anat amb un altaveu a la mà en una protesta de periodistes al cor d'Islamabad i ha exigit "llibertat" per al Pakistan i els seus mitjans de comunicació. "Estem lluitant per un Pakistan lliure", ha dit la líder del Partit Popular del Pakistan (PPP), envoltada per centenars d'informadors davant la seu del Col·legi de Periodistes de la capital.

En la seva intervenció que ha estat transmesa en directe pel canal de TV Dawn, Bhutto s'ha solidaritzat amb la premsa per la censura a què ella mateixa s'està veient sotmesa per part del règim del president, Pervez Musharraf.

"El PPP i els periodistes tenen un objectiu comú: un Pakistan independent, amb jutges i mitjans de comunicació lliures", ha dit la líder opositora.

Una gran marxa el dia 13

"Tothom ha d'anar a la gran marxa a Rawalpindi", ha reiterat en urdú Bhutto, ja que el seu partit ha organitzat una protesta per al dia 13 de novembre a la ciutat veïna d'Islamabad contra l'estat d'excepció vigent al país.

Notícies relacionades

Després de reclamar en diverses ocasions en anglès "llibertat" per al seu país, Bhutto ha pujat en un cotxe blanc i s'ha allunyat dels voltants del Col·legi de Periodistes, on s'estava desenvolupant la protesta.

L'exprimera ministra ha sortit aquest matí per primera vegada de la seva residència després d'estar ahir tot el dia sota arrest domiciliari.

Temes:

Islamabad