EL 'WATERGATE' POLONÈS

Detingut a Varsòvia l'exministre de l'Interior

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VARSÒVIA

L'exministre de l'Interior de Polònia Janusz Kaczmarek, destituït del seu càrrec el 8 d'agost passat pel primer ministre, Jaroslaw Kaczynski, va ser detingut ahir en una operació coneguda com elWatergate polonès, en què també van ser arrestats l'excap de la Policia Nacional Konrad Kornatowski i el president de la companyia asseguradora PZU, Jaromir Netzel.

Kaczmarek, que ha acusat el Govern d'abús de poder, especialment pel que fa a les escoltes a polítics de la mateixa coalició de Govern, a més a més de periodistes, empresaris i polítics opositors, ha estat detingut sota els càrrecs d'obstaculitzar una investigació en marxa, va informar ahirLa Veu de Varsòvia.

Després de fer arribar al Parlament un informe amb les seves acusacions, Kaczmarek i Kornatowski havien estat convocats per la comissió de Serveis Secrets per testificar avui. El diputat opositor de la Plataforma Cívica Marek Biernacki va afirmar que l'objectiu d'unes detencions tan oportunes ha estat "tancar la boca de testimonis un dia abans de comparèixer davant la comissió".

Notícies relacionades

"El seu comportament el dels bessons Kaczynski és l'herència directa de l'estalinisme", va afirmar l'expresident Lech Walesa, fundador de l'històric sindicat Solidaritat, que tant va contribuir a la caiguda del règim comunista a Polònia.

Jaroslaw Kaczynski afirma que el seu exministre ha inventat les seves acusacions, però la precisió de les revelacions fa que la major part dels diputats les hagin pres seriosament.