ELECCIONS FRANCESES

Sarkozy guanya les legislatives franceses amb un marge menor de l'esperat

Les estimacions sobre els resultats confirmen que la UMP no obtindrà més de 400 escons

El ministre d'Ecologia, Alain Juppe, anuncia la seva dimissió després de perdre davant dels socialistes

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / PARÍS

El partit del president francès, Nicolas Sarkozy, la Unió per un Moviment Popular (UMP), s'ha imposat en les eleccions legislatives després de la segona volta dels comicis que configuraran l'Assemblea Nacional, la cambra baixa francesa.

No obstant, les estimacions sobre els resultats confirmen que la UMP no obtindrà més de 400 escons, tal com van preveure els sondejos sobre la intenció de vot realitzats abans de la segona votació celebrada avui, i rondaran el 47%, segons les dades que es desprenen de la primera projecció oficial sobre vots ja escrutats. Aquests mateixos resultats donen al Partit Socialista (PS) un 41% dels sufragis.

317 escons per a UMP

Els diversos sondejos a peu d'urna auguren que la UMP obtindria 317 escons, mentre que els seus aliats del Nou Centre (NC) obtindrien 17 diputats.

El partit centrista, Moviment Demòcrata (MoDem), liderat pel que va ser el tercer candidat més votat en l'elecció presidencial, Franois Bayrou, obté, segons les primeres estimacions, entre 3 i 2 escons.

El Partit Comunista Francès (PCF) perd el seu grup parlamentari, ja que de 21 diputats passa a comptar amb 12 escons, segons els sondejos a peu d'urna.

I de nou, l'abstenció

Com en la primera volta de les eleccions legislatives celebrada fa set dies, l'abstenció ha estat una de les principals protagonistes de la jornada. Aquesta vegada l'escassa mobilització sembla haver-se concentrat en l'electorat dels partits conservadors gals i es preveu que arribi al 39,7%.

Dimissió d'Alain Juppe

Notícies relacionades

Per altra banda, Alain Juppe ha anunciat que presentarà demà la seva dimissió com a ministre d'ecologia al president francès, Nicolas Sarkozy, i al primer ministre, François Fillon, a causa de la seva derrota a les eleccions legislatives.

En una breu al·locució des de la seva alcaldia de Bordeus, el "número dos" del Govern ha confirmat que ha obtingut el 49,07% dels vots i que ha estat derrotat per la candidata socialista en la segona circumscripció d'aquesta ciutat del sud-oest de França.