ALI GHEDI HA SORTIT IL·LÈS

Vuit morts en un atemptat suïcida fallit contra el primer ministre de Somàlia

1
Es llegeix en minuts
EFE / MOGADISCIO

Almenys vuit persones han mort i algunes desenes han resultat ferides en un atemptat suïcida comès avui contra la residència del primer ministre de Somàlia, Mohammad Ali Ghedi, que ha resultat il•lès, segons testimonis i fonts oficials.

El suïcida, que conduïa una camioneta bomba, ha intentat entrar a la vivenda de Ghedi, però ha estat interceptat per guàrdies de seguretat, segons una font oficial a l'emissora local Ràdio Shabelle.

El mandatari era a la vivenda

El primer ministre es trobava a l'interior de la vivenda, situada al nord de Mogadiscio, ha indicat la font. Entre les víctimes hi ha diversos guàrdies de seguretat que havien impedit el pas de la camioneta carregada amb explosius.

"Encara estem recollint fragments dels cossos destrossats", ha dit a Ràdio Shabelle un funcionari governamental.

Un testimoni presencial ha declarat que l'explosió es va produir en el moment que els guàrdies van ordenar aturar-se a la camioneta.

Immediatament després de l'explosió, tropes somalis i etíops han acordonat la zona. I agents de les forces de la Unió Africana (UA) han traslladat el primer ministre a un lloc segur.

Tercer atemptat contra Ghedi

Notícies relacionades

Aquest és el tercer atemptat fallit contra Ghedi des que va assumir el càrrec, a principis de novembre del 2004.

Des del 1991, quan va ser enderrocat el dictador Mohammad Siad Barré, Somàlia viu sense un govern que hagi aconseguit imposar la seva autoritat, enmig de les lluites entre els diferents clans, a les quals es van sumar l'any passat els milicians islàmics.

Temes:

Somàlia