MÍTING DE PROTESTA A RÚSSIA

Un centenar de detinguts després d'una manifestació contra Putin a Sant Petersburg

1
Es llegeix en minuts
EFE / SANT PETERSBURG

Uns cent manifestants han estat detinguts avui a Sant Petersburg al final d'un míting per exigir la dimissió del Govern i del president de Rússia, Vladímir Putin, així com la celebració d'eleccions lliures.

Fonts de la policia han indicat que, al final de la manifestació, grups d'opositors han intentat trencar els cordons de seguretat, cosa que ha obligat la força pública a intervenir-hi. Segons la ràdio Eco de Moscou, han estat els efectius antiavalots els que han carregat contra els manifestants.

Entre els detinguts hi ha l'escriptor i líder nacionalbolxevic Eduard Límonov i Serguei Beliàiev, dirigent del partit liberal d'oposició Iàbloko.

La Marxa dels Dissidents

El míting de protesta, convocat amb el nom de Marxa dels Dissidents, havia estat autoritzat per l'Ajuntament, que no obstant no va donar permís als opositors a marxar pels carrers de la segona ciutat de Rússia.

La vigília, la policia va dissoldre a Moscou una Marxa dels Dissidents i va detenir centenars de manifestants, entre ells Garri Kaspàrov, excampió mundial d'escacs i un dels organitzadors de la protesta.

Multa a Kaspàrov

Notícies relacionades

Kaspàrov va ser posat en llibertat algunes hores més tard, després de ser condemnat per un jutjat local a pagar una multa de 1.000 rubles (uns 31 euros).

A causa de la seva detenció, l'excampió mundial d'escacs, un dels líders de la coalició opositora L'Altra Rússia, no va poder viatjar a Sant Petersburg, on tenia previst participar en el míting d'avui.