DONACIÓ AL MUSEU DE DALLAS

Descoberta una nova pel·lícula de la comitiva de Kennedy 90 segons abans de morir

1
Es llegeix en minuts
EFE / WASHINGTON

Un museu de Dallas, que documenta tot el que està relacionat amb el magnicidi de l'expresident John F. Kennedy a Dallas, ha difós avui una nova pel·lícula de la comitiva en la qual anaven el president i la seva dona Jacqueline Kennedy el 22 de novembre de 1963, uns 90 segons abans de morir assassinat.

La pel·lícula va ser filmada en vuit mil·límetres, a color i sense so, dura 40 segons, i mostra una radiant Jacqueline Kennedy i el seu marit que saluden la multitud situada en els laterals dels carrers per on va passar la comitiva i a poques illes de cases de la plaça Dealey, on va ser assassinat el president.

Cinta més clara

La imatge nítida de la parella és la "millor i més clara cinta que hi ha de Jackie Kennedy a la comitiva", ha dit Gary Mack, encarregat del Museu Sixth Floor (Sisè Pis) de Dallas, en referència a l'edifici des d'on es va efectuar el tret.

La pel·lícula ha estat donada pel fotògraf amateur George Jeffries i el seu gendre Wayne Graham, el dia que es commemora als EUA el Dia dels Presidents.

Per al futur

Mack ha indicat que durant 40 anys Jeffries no havia cedit la cinta perquè "tots els que han captat imatges de la comitiva creuen que no tenen importància, però per als historiadors cada fotograma en té, per poder contestar preguntes que un es farà en el futur".

Notícies relacionades

Les imatges donades per Jeffries i Graham van ser captades uns 90 segons abans de l'assassinat i també mostren l'escena del crim.

El museu està localitzat al Texas School Book Depository des de la finestra del qual, al sisè pis, segons els investigadors, Lee Harvey Oswald va disparar contra Kennedy.