Mobilitat urbana

FCC Medi Ambient presenta amb gran èxit la seva innovadora tecnologia d'e-mobilitat als ajuntaments de Barcelona i Madrid

FCC Medi Ambient ha presentat l''ie-Urban' en el concurs de Neteja i Recollida de la Ciutat de Barcelona

eficienciaenergetica

eficienciaenergetica

2
Es llegeix en minuts

FCC Medi Ambient ha presentat en el concurs de Neteja i Recollida de la Ciutat de Barcelona l’‘ie-Urban’, un nou camió elèctric recol·lector resultat d’un projecte que ha desenvolupat un xassís-plataforma modular i versàtil 100% elèctric per a vehicles pesats de serveis urbans, liderat per la mateixa companyia i Grupo Irizar. En aquesta licitació l’‘ie-Urban’ juga un paper protagonista per la importància que l’Ajuntament de Barcelona dona a la sostenibilitat urbana i a minimitzar l’impacte mediambiental. En l’informe publicat, FCC Medi Ambient ha resultat l’empresa més ben valorada en els quatre lots en què estava dividit el concurs: Centre, Oest, Nord i Est, amb puntuacions entre el 74% i el 91%.

Aquest projecte va ser guardonat amb el prestigiós Smart City Award en la categoria de Millor idea innovadora en la passada edició de l’Smart City Expo World Congress, l’esdeveniment de referència per a ciutats intel·ligents. També ha sigut seleccionat com un dels dotze millors projectes espanyols per als premis europeus de Medi Ambient a l’Empresa (EBAE). La Comissió Europea convoca els premis des de 1987 per reconèixer les empreses que combinen amb èxit la viabilitat econòmica dels seus negocis amb la protecció del medi ambient. La Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic és, des de 2013, l’entitat que coordina a Espanya la selecció d’aquests guardons comunitaris. Aquests guardons s’entregaran el 28 d’octubre a Madrid.

Aquest projecte va ser guardonat amb el prestigiós Smart City Award en la categoria de Millor idea innovadora.

A més, FCC Medi Ambient ha presentat també a l’Ajuntament de Madrid aquest innovador camió 100% elèctric per a vehicles pesats municipals. Al capdavant de la representació de l’Ajuntament de Madrid hi va haver Borja Carabante, Regidor Delegat de l’Àrea de Govern de Medi Ambient i Mobilitat. Hi van acudir Jordi Payet, director general, acompanyat de directius de l’empresa.

Notícies relacionades

Aquests resultats suposen un reconeixement a la política d’innovació que desenvolupa l’empresa i que té en el seu ADN des de la seva fundació, fa 120 anys. L’‘ie-Urban’ es crea des de l’experiència de FCC en vehicles elèctrics, que es remunta a 1974, i la seva tecnologia aconsegueix l’emissió zero de contaminants en l’àmbit urbà amb les mateixes prestacions i rendiments que els actuals vehicles equipats amb motor tèrmic. A més, el nou vehicle també suposa menys costos d’explotació, per això tindrà més vida útil, i la integració i disposició dels seus components augmenta la seguretat del conductor. Quant a eficiència de consums, es pot constatar que s’aconsegueixen estalvis energètics respecte a un vehicle convencional, dins d’una forquilla que va des del 40 fins al 50% en funció del municipi, del tipus de recorregut i nombre d’itineraris i de fracció de residu recollida.

El nou xassís-plataforma 100% elèctric suposa l’impuls definitiu per contribuir a la implantació de l’‘e-mobilitat’ assequible en vehicles de serveis urbans a les àrees metropolitanes, amb un enorme impacte positiu mediambiental pel que fa a emissions contaminants i soroll, reducció d’empremta de carboni i eficiència energètica. www.fccma.com