ESTALVI

El cotxe elèctric, clau per a la transició energètica

Iberdrola vol liderar l'electrificació del transport com la via eficaç per lluitar contra el canvi climàtic

smart-mobility---iberdrola- -3

smart-mobility---iberdrola- -3

3
Es llegeix en minuts
Joana Comas

Iberdrola desenvolupa un Pla de Mobilitat Sostenible, que preveu la instal·lació de 25.000 punts de recàrrega a Espanya en quatre anys, dirigit principalment a cases i empreses que vulguin oferir aquest servei als seus empleats o clients, així com a espais públics urbans. La companyia no descarta augmentar el nombre de punts de recàrrega si l’evolució del desplegament del cotxe elèctric és més ambiciosa i ràpida del que està previst inicialment.

Aquest pla contempla, així mateix, el desplegament d’una xarxa d’estacions de recàrrega ràpida, superràpida i ultraràpida que estaran instal·lades cada 100 km a les principals autovies i corredors d’Espanya entre el 2018 i el 2019, que permetrà recórrer Espanya de punta a punta amb cotxe elèctric i recarregar la major part de la bateria entre 20 i 30 minuts i entre 5 i 10 minuts, en el cas de la recàrrega ultraràpida. Així mateix, a cada estació es podran carregar entre 2 i 7 vehicles alhora.

El pla de desplegament cobrirà les 6 radials i els 3 principals corredors transversals, Mediterrani, Cantàbric i Ruta de la Plata, i arribarà a totes les capitals de província, així com a espais d’accés públic a les principals ciutats. Iberdrola ha arribat a acords i manté converses amb socis (hotels, cadenes de restauració i estacions de servei) per al desplegament de la xarxa, que prioritzarà ubicacions pròximes a la carretera i que ofereixin una alta varietat de serveis, com restaurants i cafeteries.

Punt de recàrrega Smart Mobility Iberdrola

Recàrrega a través d’una app

app

Els usuaris que acudeixin a les estacions de recàrrega ràpida podran fer la recàrrega, siguin o no clients d’Iberdrola, amb l’’app’ Recàrrega Pública d’Iberdrola; els conductors de vehicles elèctrics podran geolocalitzar, reservar i pagar les seves recàrregues a través del mòbil. Amb aquesta app, l’usuari també podrà fer ús d’altres punts de recàrrega de companyies associades.

El Pla Smart Mobility impulsa l’ús del vehicle elèctric a l’oferir un contracte elèctric amb 0 emissions de CO2, 10 vegades més barat que el combustible a l’aconseguir recórrer 100 km per 50 cèntims (davant els 11,2 dels cotxes de gasolina). Aquesta tarifa s’aplica si la recàrrega és durant les hores promocionades (de 01.00 a 07.00 hores del matí). A més, és vàlid tinguis o no comptador intel·ligent i sempre amb energia 100% verd.

Si, al contrari, els teus plans de viatge són de llarg recorregut i arriben fins a València, el trajecte des de Madrid amb cotxe elèctric et costarà 7,5 euros davant els 36,5 euros que hauries de gastar fent benzina o els 25,50 euros de gasoil.

Energia 100% renovable a Ikea

Recentment, Iberdrola i IKEA han firmat un acord de col·laboració per impulsar la mobilitat sostenible, pel qual l’energètica instal·larà més de 50 punts de recàrrega de vehicle elèctric i subministrarà energia 100% renovable en botigues, centres logístics i edificis corporatius, de la companyia de decoració a Espanya el 2019.

Els clients i usuaris d’aquests punts d’IKEA recarregaran la bateria dels seus cotxes elèctrics amb energia 100% verda, que prové de fonts de generació neta al comptar amb certificats de garantia d’origen renovable.

Altres col·laboracions

Notícies relacionades

La companyia treballa en el desenvolupament de polítiques i accions concretes per ‘mobilitzar’ tots els actors implicats: Administració, empreses, fabricants de cotxes. En aquest sentit, Iberdrola ha arribat a acords o convenis amb diferents actors implicats per promoure la mobilitat sostenible, com per exemple AVIA, BMW, Renault, Hyundai, Groupe PSA, Volkswagen, Telefónica, Red Eléctrica de España, Pelayo, Grup AuchanRetail España o ZITY.

Iberdrola participa en projectes d’innovació amb finançament de fons comunitaris i autonòmics, entre els quals destaquen els d’Azkarga, REMOURBAN i CIRVE; aquest últim permetrà la mobilitat elèctrica i la connexió d’Espanya amb França i Portugal.