MALA ARRENCADA D’EUROCOPA

2
Es llegeix en minuts
Creure o no creure

No sé com acabarà això de la selecció de Luis Enrique i dic la selecció de Luis Enrique perquè no sé si és la selecció que haurien fet els 47.329.981 habitants d’Espanya, que, com tothom sap (i hi tenen perfecte dret), cada un d’ells porta un seleccionador dins seu.

Dic que no sé com acabarà però, sens dubte, ha començat francament malament. De moment, el seu president, Luis Rubiales, gairebé tan xulo (o més) que Javier Tebas, el patró de LaLiga, va perdent per golejada (sí, el que li falta a la selecció de ‘Lucho’, gols, gols) davant el cap del campionat.

I va perdent per golejada perquè Tebas es va jugar el bigoti i la pasta a l’organitzar un impecable (o gairebé) campionat de Lliga (interessantíssim, emocionantíssim, vibrant, espectacular) en plena pandèmia i a Rubiales, just posa en marxa el circ de la selecció, i tot li surt malament.

La llista de ‘Lucho’

Tal qual. La compareixença de Luis Enrique per anunciar la llista d’escollits no va poder ser més criticada. I no només perquè no hi havia ningú del Reial Madrid (això és, ja ho sabem, molt patri), ni perquè no hi fos Sergio Ramos, sinó perquè hi havia (hi ha) jugadors que amb prou feines han jugat amb els seus equips el 2021 i perquè d’altres, boníssims (ja tornarem sobre aquest tema), s’han quedat a casa o de vacances.

Després, ja saben, el contagi; després, l’absència d’un líder i l’expressió fanfarrona de LE de «el líder soc jo»; després, el terreny de joc en pèssimes condicions, i, al final, perdó, a l’inici del primer partit, fins i tot les xarxes d’una porteria trencades, per les quals ni tan sols es va poder colar un gol de Morata.

No seré jo qui mati Morata ni de bon tros, però ja té nassos que, al primer equip titular d’Espanya, no hi siguin cap dels dos golejadors espanyols a la llista del Pitxitxi, que lidera Leo Messi (per cert, que continua sense guanyar ni impressionar amb l’Argentina, però renovat ja, en silenci, pel Barça), com són el portentós Gerard Moreno i el no menys útil Iago Aspas, que, a sobre, té nassos, estimat LE, és l’assistent número 1, és a dir, qui més gols ha regalat als seus companys a LaLiga.

Aquell 6-0 de novembre

Notícies relacionades

‘Lucho’, que, a meitat de novembre, va golejar Alemanya (6-0) amb una alineació que, ¡vaja, home!, hauria pogut repetir, dilluns, a La Cartuja (Simón; Sergi Roberto, Ramos, Pau Torres, Gayá; Rodri, Canales, Koke; Olmo, Morata i Ferran Torres), ha tornat a protagonitzar un atac d’entrenador, de seleccionador, i ha construït una selecció en què gairebé, gairebé, tant és qui jugui.

Em sembla esperpèntic (i això que entre els seus defensors hi ha autèntics gurus del periodisme esportiu) que es demani paciència amb aquesta selecció «perquè també vam començar horrible al Mundial de Sud-àfrica i vam acabar campions». ¡¡¡¡Sisplau, una consideració cap aquella selecció!!! ¿O volen que els la reciti, en comparació amb l’actual? Da’cord, doncs la recito: Casillas; Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila; Iniesta, Busquets, Xavi Alonso; Vila (o Torres) i Pedro. De debò, un respecte per la nostra memòria i no ens considerin tontos.