El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Refrescar-se a l’estiu

Malestar veïnal davant el tancament de piscines municipals de l’Hospitalet en ple agost

Malestar veïnal davant el tancament de piscines municipals de l’Hospitalet en ple agost

Ayuntamiento de L'Hospitalet

3
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

«Veig fatal que ara a l’agost es tanquin les piscines perquè, tot i que hi hagi gent de vacances, l’usuari acaba pagant la mensualitat sencera i tenim dret a utilitzar les instal·lacions». Ho diu el David, veí del barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet (Barcelonès) i usuari habitual de la piscina del poliesportiu municipal de Santa Eulàlia, tancada des d’aquest dilluns, 14 d’agost.

L’Ajuntament de l’Hospitalet porta a terme durant els mesos d’agost i setembre «parades tècniques» a les piscines dels poliesportius municipals per efectuar tasques de manteniment i «millora» a les instal·lacions.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

La mesura ha molestat alguns hospitalencs que fan ús d’aquestes piscines també els mesos d’estiu: «Amb la calor és millor venir al gimnàs, perquè està més buit; la piscina també és millor a l’agost, perquè, més enllà de nedar, fas un capbussó i et refresques també», comenta el David a les portes del poliesportiu de Santa Eulàlia.

I és que a l’Hospitalet s’uneixen dues circumstàncies que dificulten l’estada dels hospitalencs que no marxen de la ciutat durant els mesos més càlids. D’una banda, l’Hospitalet de Llobregat és una de les urbs metropolitanes que més pateix les altes temperatures i, segons un estudi recent de l’Institut Metròpoli, fins al 51% dels hospitalencs resideixen a zones altament vulnerables a la calor. De l’altra, l’Hospitalet és també una de les ciutats de Catalunya –d’entre els municipis de més de 40.000 habitants– amb menys piscines (66), a molta distància de la primera: Sant Cugat, que té 4.867 piscines registrades.

D’aquesta manera, mentre a Sant Cugat toquen a 20 habitants per piscina, a l’Hospitalet –on s’ubiquen els dos quilòmetres quadrats més densament poblats d’Europa– tenen una piscina per cada 4.022 persones.

«Que tanquin les piscines a l’agost... fumut. Podem anar a d’altres, però els que estem acostumats a anar al mateix lloc... Altres anys he anat a la de l’Hospitalet, però la descoberta està de gom a gom i no em val la pena», declara la Chelo, també usuària de la piscina del gimnàs municipal de Santa Eulàlia. Des de l’ajuntament diuen que aquestes parades tècniques es porten a terme a l’agost i al setembre perquè «és quan més baixa la demanda», però que aquestes «es programen esglaonadament». Així, des del consistori també recorden que, durant tot l’any, «a les piscines hi ha activitat».

Possibilitat d’anar a altres equipaments

«Que almenys facin un petit descompte, que ningú em fa un descompte. Jo marxo fora altres mesos que per feina em van millor i a l’agost soc aquí», protesta el David. Per la seva banda, des del consistori defensen que tots els usuaris, a través de l’abonament únic, poden acudir a qualsevol de les instal·lacions esportives i les piscines municipals mentre dura el tancament de la piscina del seu centre habitual.

Notícies relacionades

«Als usuaris de les instal·lacions antigues que no tenen aquest abonament se’ls fa la derivació perquè puguin anar a un altre equipament sense cap cost addicional», afegeixen des de l’Ajuntament de l’Hospitalet. «Podem anar a d’altres, però els que estem acostumats a anar al mateix lloc... Altres anys he anat a la de l’Hospitalet [les piscines municipals de l’Hospitalet], però la descoberta està de gom a gom i no val la pena», defensa la Chelo.

«A part, el que és inaudit és que tots els [usuaris] dels gimnasos poliesportius municipals de l’Hospitalet poden venir aquí durant tot l’any i nosaltres no podem anar als altres. Només a l’agost, quan tanquen la piscina, ens deixen anar a les altres piscines, no sé per què», protesta aquesta veïna del barri de Santa Eulàlia.

Tancament de les piscines municipals de l’Hospitalet

· Piscines municipals de l’Hospitalet: piscina coberta, del 31 de juliol al 3 de setembre; piscina descoberta, del 4 al 30 de setembre.

· Piscina del poliesportiu municipal del Centre - Marcel·lí Maneja: del 12 al 20 d’agost.

· Piscina del poliesportiu municipal de Santa Eulàlia: del 14 al 18 d’agost.

· Piscina del poliesportiu municipal Bellvitge - Sergio Manzano: del 7 al 13 d’agost.

· Piscina del poliesportiu municipal Gornal: del 21 al 27 d’agost.

· Poliesportiu municipal Sanfeliu: piscina petita, del 4 al 10 de setembre; piscina gran, del 12 al 17 de setembre.