El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Sanitat pública

L’Hospital de Bellvitge va efectuar 54 cirurgies de tumors de cap del pàncrees el 2022

A tot Catalunya, durant l’any 2021, es van portar a terme 215 d’aquestes intervencions

L’Hospital de Bellvitge va efectuar 54 cirurgies de tumors de cap del pàncrees el 2022

HUB

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Unitat de Cirurgia Pancreàtica del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), va efectuar l’any passat un total de 54 duodenopancreatectomies cefàliques (tumors de cap del pàncrees), un rècord de cirurgies d’aquest tipus. D’aquestes 54 cirurgies, vuit es van fer amb robots o mitjançant laparoscòpia, i totes sense mortalitat, ha informat aquest dimarts l’Hospital Universitari Bellvitge en un comunicat.

La duodenopancreatectomia cefàlica o cirurgia de Whipple està indicada principalment per tractar els tumors localitzats a la part del pàncrees denominat cap. L’operació consisteix en l’extirpació del cap del pàncrees, el duodè, la vesícula biliar i la via biliar extrahepàtica, seguida de la posterior restauració de la continuïtat pancreàtica, biliar i digestiva.

Notícies relacionades

A tot Catalunya, durant l’any 2021, es van portar a terme 215 duodenopancreatectomies cefàliques, en les quals l’índex de complicacions (morbiditat) se situa entorn del 50% i la mortalitat postoperatòria dels centres experts i de referència està per sota del 5%.

Bellvitge ha remarcat que entre les principals claus de l’èxit de la Unitat de Cirurgia Pancreàtica destaca l’experiència del personal, l’estandardització de la tècnica, una bona selecció de malalts en l’estat radiològic i l’aplicació del protocol denominat ERES, de recuperació intensificada després de la cirurgia, amb un paper molt important de la infermeria.