El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet
Desmantellat un grup criminal que ocultava cocaïna en aparcaments de l’Hospitalet i Sabadell
2
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat un grup criminal dedicat al narcotràfic que ocultava cocaïna en vehicles estacionats en aparcaments. La investigació conjunta ha acabat amb un total de quatre persones detingudes.

El grup rebia la droga de Sud-amèrica i l’ocultava en diferents pots de conserva a l’interior de cotxes estacionats en aparcaments de Sabadell i l’Hospitalet de Llobregat per vendre-la posteriorment en diferents llocs d’Europa.

La investigació es va iniciar arran de la detenció de dos homes a Sabadell que guardaven 42 kg de cocaïna al maleter d’un cotxe. En total, la droga intervinguda, principalment cocaïna, té un valor de més d’1,5 milions d’euros en el mercat negre.

Segons la investigació policial, el grup criminal està integrat per quatre membres que, de manera coordinada, es repartien diferents tasques a fi de cometre delictes de tràfic de drogues. Cada integrant del grup tenia la seva funció com la de custòdia, transport i distribució de la droga; la supervisió, obtenció de recursos necessaris i transport de la droga, i l’aconseguidor de clients.

Investigació

El 26 de gener, el Grup de Delinqüència Urbana de Sabadell dels Mossos d’Esquadra van detectar dos homes amb un comportament sospitós, ja que van pujar a un cotxe per amagar-se dels agents. En l’escorcoll es van localitzar dues plaques i una roca embolicades amb plàstic on dins hi havia 2 kg de cocaïna aproximadament.

A més, van trobar un estri de metall que segons els experts s’utilitza per realitzar les plaques d’aquesta droga per transportar-les i les claus d’un altre cotxe. Els agents van detenir aquests dos homes per un delicte contra la salut pública.

A partir de tasques d’investigació, es va aconseguir localitzar el segon cotxe, dins del qual es van trobar unes claus d’un tercer vehicle, unes claus d’un domicili i un comandament a distància d’un aparcament privat.

Seguint amb la investigació, es va poder trobar aquest tercer aparcament on hi havia un vehicle aparcat en el qual els agents van trobar un doble fons ocult al maleter on s’ocultaven 42 kg de cocaïna.

Els investigadors van poder relacionar aquest fet amb una investigació portada a terme per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil des del gener del 2021. A partir d’allà, els Mossos d’Esquadra es van afegir a la investigació conjunta sobre aquest grup criminal dedicat al tràfic de drogues.

Després de diferents gestions d’investigació i de demanar les respectives ordres judicials, el 21 de juny els investigadors van decidir explotar el cas i realitzar dues entrades als domicilis de les dues persones investigades a l’Hospitalet de Llobregat i Sabadell.

Notícies relacionades

El resultat d’aquestes entrades va ser de dues persones detingudes, un home i una dona, i la intervenció de 1.800 g de marihuana, 416 g de cocaïna aproximadament, 200 g d’amfetamina aproximadament, uns 3.070 € en efectiu, estris relacionats amb el tràfic de drogues i diversa documentació. Amb aquesta última actuació es va donar per conclosa la investigació amb el resultat de quatre detinguts.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet