El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Convivència

L’Hospitalet posa en marxa el servei de facilitadors de l’oci nocturn

Es tracta de professionals de l’àmbit socioeducatiu que actuaran per garantir la convivència i el descans dels veïns

Els veïns de l’Hospitalet i Badalona se senten més insegurs que els de Barcelona

L’Hospitalet posa en marxa el servei de facilitadors de l’oci nocturn

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb l’arribada de l’estiu, les altes temperatures i els dies més llargs, molts veïns de ciutats allarguen també el seu oci als carrers. Per això, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha posat en marxa el servei de facilitadors d’oci nocturn, una iniciativa que té per objectiu «garantir la convivència i el descans del veïnat durant les nits, especialment d’estiu i, d’una manera particular, als barris amb més densitat de població».

El servei el porten a terme professionals de l’àmbit socioeducatiu, que intervenen a les nits a les zones amb més presència de locals d’oci nocturn o on es detecten problemes de convivència i sorolls, per solucionar i prevenir conflictes. El consistori assegura que bona part dels conflictes de convivència es generen en horari nocturn, sobretot després del tancament de bars i terrasses.

Els facilitadors fan accions comunicatives, d’interacció, mediació i observació. També ajuden a actuar de manera coordinada i conjunta amb tots els actors que operen a les zones d’oci nocturn, per prevenir i gestionar positivament els conflictes de baixa intensitat que es puguin donar, a més d’estar en relació amb el teixit social i associatiu dels barris.

Les parelles de tècnics facilitadors de l’oci nocturn actuen als Blocs Florida i el seu entorn; a la plaça Espanyola, la plaça de la Llibertat i l’avinguda de Severo Ochoa, i als barris del Centre i Sant Josep. El servei funcionarà a totes aquestes zones durant els caps de setmana d’estiu. Als Blocs Florida, no obstant, actuaran cada dia, fins a l’octubre, i també els caps de setmana els mesos de novembre i desembre. 

L’Ajuntament pretén així «minimitzar els conflictes i les molèsties per incivisme a les zones d’oci nocturn, sensibilitzar els usuaris respecte a les conseqüències negatives de l’incivisme de l’oci a les nits i conscienciar de la necessitat de divertir-se sense causar molèsties al veïnat».

Notícies relacionades

En edicions anteriors, els responsables del servei van portar a terme més de 500 intervencions durant les nits d’estiu. Segons els responsables municipals de Prevenció, Convivència i Civisme, l’experiència «ha sigut positiva i ha permès prevenir, reconduir o resoldre conflictes per mitjà de l’acció dels facilitadors i la col·laboració de propietaris de locals i usuaris».

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet