El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

De Sade Festival

L’Hospitalet acollirà la primera edició d’un gran festival de sadomasoquisme a l’estiu

  • Tindrà lloc el 22 de juliol i promet als assistents 18 hores d’«experiència única» en un espai pensat per fer «volar la teva ment de la manera més viva»

  • «Nosaltres la sexualitat la vivim sense gènere. Aquí entra tothom», expliquen des de l’organització

hyatt-regency-barcelona-tower-facade

hyatt-regency-barcelona-tower-facade

3
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

L’hotel Hyatt Regency Barcelona Tower, ubicat a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), serà la seu de la primera edició del De Sade Festival Barcelona, una cita dedicada a la cultura ‘fetish’ i el sadomasoquisme (BDSM) que tindrà lloc el 22 de juliol del 2023, a partir de les 11.00 h, i que promet als assistents 18 hores d’«experiència única» en un espai pensat per fer «volar la teva ment de la manera més viva».

D’aquesta manera, el festival comptarà amb 2.500 metres d’experiència BDSM, ‘fetish’ i «d’obertura sexual i mental» a poca distància de Barcelona. Contactats per aquest diari, des de Suspiria Group, organitzadors de l’esdeveniment, expliquen que no és el primer festival d’aquesta índole que es porta a terme a Espanya o Catalunya i que fa uns anys ja tenien lloc cites a les quals acudien fins a 300 persones arribades de tot Europa, tot i que, en general, passaven més desapercebudes.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Així, des de Suspiria Group comenten que la idea del De Sade Festival va començar a forjar-se fa uns quatre anys i mig, però que el projecte es va paralitzar a causa de l’arribada de la pandèmia dela covid-19 i que és ara quan l’han pogut reprendre. «Del món del ‘sado’ tenim una petita representació al Festival Eròtic de Barcelona, però tant el col·lectiu LGTBI+ com el del BDSM vam veure que era molt poca», diu un dels organitzadors.

Afegeix també que, al final, les persones vinculades al món del BDSM comparteixen una filosofia que va més enllà d’esdeveniments com l’Eròtic o del món ‘swinger’: «Nosaltres la sexualitat la vivim sense gènere. Aquí entra tothom». Malgrat que aquesta serà la primera edició, des de Suspiria Group aspiren que l’esdeveniment es consolidi i que, amb els anys, aquestes 18 hores de durada actuals s’allarguin i es converteixin en dies.

Des de Suspiria Group celebren també que es porti a terme entre el 22 i el 23 de juliol perquè els permet «retre homenatge» al 24 de juliol, és a dir el dia 24 del mes 7, una data important al món del BDSM ja que la seva abreviatura (24/7) simbolitza la relació de dominació i submissió completa entre un amo/a i un esclau/ava: 24 hores al dia i els 7 dies de la setmana.

No obstant, malgrat que aquest esdeveniment ja s’ha fet més públic, des de l’organització expliquen que prefereixen que aquests actes, així com altres festes ‘sado’ que tenen lloc a Barcelona, es mantinguin dins dels mateixos grups i de la comunitat BDSM. «La gent passa cada dia pels locals on són les masmorres i ni s’imaginen que són allà», assenyalen a tall d’exemple.

Normes del festival

Amb tot, malgrat que s’hagi fet públic, l’organització insisteix que els assistents estiguin vinculats al món del ‘sado’. Per això, a més d’una entrada de trenta euros, han establert un codi de vestimenta que serveixi com a filtre per a curiosos. D’aquesta manera, les persones que acudeixin a l’hotel de l’Hospitalet el 23 de juliol hauran d’acudir, una vegada passin pel vestidor, despullades, vestides de làtex, amb ‘bodypaint’ o altres temàtiques vinculades al sector.

Més enllà del codi de vestimenta, des del De Sade Festival recorden als interessats que, per garantir la intimitat dels assistents, quedarà estrictament prohibit l’ús de telèfons mòbils o càmeres.

A més, adverteixen que no es toleraran actituds fòbiques cap a identitat, raça, gènere o orientació sexual i que estarà «estrictament prohibit insistir sexualment o de paraula; tocar o jugar sense permís i els abusos de qualsevol tipus sense l’exprés consentiment de qualsevol convidat o assistent». «Qualsevol persona que incompleixi aquestes normes serà convidat cordialment a abandonar el local i segons la gravetat dels actes, serà derivat als nostres serveis legals», apunten.

Tallers, Creu Roja i punt lila

Notícies relacionades

Més enllà de masmorres i altres espais on els participants puguin practicar les seves respectives disciplines dins del món BDSM, el festival comptarà amb professionals del sector que impartiran tallers i realitzaran espectacles, estands de marques del sector o una zona de ball amb DJ durant tota la durada de l’esdeveniment.

No obstant, més enllà d’espais per a l’oci i la festa, el De Sade Festival comptarà amb un punt lila i un espai reservat per a la Creu Roja i la realització de primers auxilis, en cas que fossin necessaris.

Temes:

Sexe Hotels