El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Col·lectius vulnerables

La PAH irromp en una oficina bancària de l’Hospitalet per reclamar lloguers socials

  • Els activistes s’han estat dues hores en una sucursal de Caixabank, fins aconseguir el compromís d’una reunió amb el director de l’oficina

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Al voltant d’una trentena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat han irromput en una oficina de Caixabank, situada a la plaça de l’Ajuntament de l’Hospitalet, amb la intenció de reclamar lloguers socials per a famílies vulnerables de la ciutat.

Segons han explicat els membres de la PAH, l’objectiu era, a més de denunciar diversos casos de famílies vulnerables que esperen un lloguer social, «reclamar una reunió amb un interlocutor vàlid per negociar» els diferents casos.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Després de diversos moments de tensió i negociacions, que s’han allargat al voltant de dues hores, amb mediació dels Mossos d’Esquadra, els activistes han marxat després d’aconseguir l’objectiu que des de l’oficina concertin una reunió dimecres vinent 8 de febrer amb el director de l’oficina i, potser, el cap de zona de Caixabank i Tecnotramit, l’empresa que exerceix de mediació amb Coral Homes.

Les afectades de la PAH que han reclamat un lloguer social són la Djamila i la Rosario, dues dones que viuen en pisos de Coral Homes a l’Hospitalet de Llobregat. Des de la plataforma han explicat que, tot i que el propietari dels pisos per als quals reclamen un lloguer social és la socimi Coral Homes, Caixabank és «un dels propietaris d’aquesta empresa» i que per això han fet aquesta «acció sorpresa» en una oficina bancària.

En el cas de la Djamila, expliquen des de la PAH, la seva situació de vulnerabilitat és conseqüència de la crisi econòmica del 2008, ja que el 2014 Caixabank li va embargar el pis per impagament de la hipoteca i posteriorment li va transferir la propietat a Coral Homes. Per la seva banda, la Rosario ocupa el pis «en precari des de fa 8 anys per la impossibilitat d’accedir a un lloguer assequible», asseguren.

«Totes dues es troben en situació de vulnerabilitat i han patit intents de desnonament, que s’han aturat, i han demanat a l’empresa que els faci l’oferta de lloguer social, ara per ara sense resposta», diuen des de la PAH.

Un lloguer social que no arriba

Un lloguer social que no arribaFa poc més d’un mes, la PAH i altres entitats socials –Sindicat de Lloguer i Aliança contra la Pobresa Energètica– van convocar una manifestació també a l’Hospitalet, tot i que en aquesta ocasió les crítiques es van centrar en el funcionament dels Serveis Socials, sobre els quals denuncien que «la situació és insostenible», una cosa que des del consistori sempre neguen.

En aquesta ocasió, tanmateix, la protesta s’ha centrat en els propietaris dels pisos de les persones vulnerables que acudeixen a les assemblees de la PAH.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, des de la plataforma recorden que els grans tenidors de vivenda –els que en posseeixen més de 10–, en particular els bancs i els fons voltor, estan obligats per la llei antidesnonaments catalana, la Llei 24/2015, a oferir un lloguer social a les famílies que acreditin una situació de vulnerabilitat i es trobin en situació d’impagament de lloguer o hipoteca, finalització de contracte de lloguer o ocupant en precari.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet