El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Crisi habitacional

Les ocupacions a l’Hospitalet es redueixen un 24% en dos anys

  • En els deu primers mesos del 2022, els Mossos d’Esquadra van registrar 284 casos en pisos i locals

Les ocupacions a l’Hospitalet es redueixen un 24% en dos anys
1
Es llegeix en minuts
ACN

Les ocupacions en pisos i locals a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) s’han reduït un 24,2% en comparació amb el 2020. Segons dades dels Mossos d’Esquadra als quals ha tingut accés l’ACN, en els deu primers mesos del 2020 es van registrar 375 casos, mentre que del gener a l’octubre d’aquest any han sigut 284.

Així, la zona on s’ha notat més el descens ha sigut al nord de la ciutat, especialment a Pubilla Cases, la Florida i les Planes i la Torrassa.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

El 95% d’ocupacions actuals són sense violència, mentre que els casos violents fins ara han sigut set, tres més que el 2020. El 90% d’intrusions il·legals per residir són en pisos i la resta en locals.

Mantenir la tendència a la baixa

Quant a les ocupacions sense violència, el 2020 se’n van registrar 371, 319 el 2021 i 272 en els primers 10 mesos d’aquest any.

Notícies relacionades

Tot i que la Florida és un dels barris on més s’han reduït les ocupacions en els últims dos anys, els Mossos d’Esquadra confien que vagin encara més a la baixa amb la posada en marxa el passat mes de novembre d’un pla de xoc per incrementar la presència policial en aquesta zona de la ciutat, especialment en els Blocs de la Florida.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet