El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Queixes veïnals

Incivisme i soroll en bars de l’Hospitalet: gairebé 500 denúncies des de principis d’any

  • També s’han donat de baixa 39 terrasses de bars i restaurants que estaven funcionant «de manera irregular»

Incivisme i soroll en bars de l’Hospitalet: gairebé 500 denúncies des de principis d’any

Alejandro García / Efe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana i els inspectors de Via Pública de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) han posat, des de principis d’any i fins a l’octubre, 484 denúncies per motius de soroll i incivisme a 305 establiments de restauració i s’han obert 196 expedients administratius sancionadors, amb més d’una denúncia per expedient.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Les multes més habituals han sigut per: instal·lar un vetllador sense llicència, superar l’aforament permès, incomplir l’horari i no disposar de rètols normalitzats ni fulls de reclamacions.

A part de les denúncies, l’ajuntament explica que s’han ordenat 210 mesures correctores, ja al mateix nivell que a tot l’exercici dels anys anteriors; i s’han fet 12 resolucions sancionadores de tancament o cessament de l’activitat, «que superen la totalitat de les realitzades del 2019 al 2021», remarquen des del govern local.

A més, s’han posat 19 precintes d’equips musicals, extractors de cuines i d’altres focus emissors de sorolls, i s’han decretat set ordres de reducció horària per falta d’aïllament acústic.

Gairebé 40 terrasses donades de baixa

El consistori explica també que està revisant totes les terrasses de la ciutat per comprovar que tenen els permisos preceptius i que compleixen les condicions d’ús de la llicència. En l’àmbit dels vetlladors –i d’ofici–, s’han donat de baixa 39 terrasses de bars i restaurants que estaven funcionant «de manera irregular», en alguns casos sense tenir ni la llicència d’activitat de l’establiment.

A més, s’han portat a terme set resolucions de revocació de llicències de terrassa ja concedides, per repetits incompliments de les condicions d’ús, denúncies veïnals i sancions, que han suposat el seu tancament.

Notícies relacionades

I, en una altra acció, s’han comunicat 11 resolucions ordenant reduir el nombre de taules de la terrassa, per adequar-les al lloc concret en el qual estaven instal·lades i millorar la convivència amb els altres usuaris del carrer i els veïns de la zona.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet