El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Conflicte local

Retirada d’una bandera LGTBI a lHospitalet: la Síndica qualifica d’incoherent l’actuació d’una regidora

  • Des d’associació LHorgull reclamen la dimissió de Lola Ramos i exigeixen «disculpes públiques dels responsables polítics en la gestió del conflicte»

  • La Síndica insta el consistori a adoptar una sèrie de recomanacions que des de l’ajuntament consideren «constructives» i que diuen que «complirem»

Retirada d’una bandera LGTBI a lHospitalet: la Síndica qualifica d’incoherent l’actuació d’una regidora

Jordi Otix

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

La Síndica de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) considera que la sol·licitud per part de la regidora Lola Ramos de retirar una bandera del col·lectiu LGTBI durant la festa major del barri de Pubilla Cases «no resulta coherent amb l’objectiu de combatre les LGTB-fòbies en els espais culturals i festius de la ciutat».

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Així ho ha donat a conèixer aquest divendres 4 de novembre l’entitat de l’Hospitalet per la defensa dels drets LGTBI LHorgull i han confirmat fonts de la sindicatura a aquest diari.

Després dels fets del juny passat en el marc de la festa major del barri de Pubilla Cases, en què la regidora va sol·licitar la retirada de la bandera irisada després d’haver rebut queixes, LHOrgull va denunciar el cas a la Síndica de Greuges per «una possible afectació del dret a la llibertat d’expressió i en el tracte igualitari del col·lectiu LGTBI+».

LHorgull reclama la dimissió de Ramos

Així, la Síndica considera que Ramos podria haver gestionat la situació d’una altra manera al considerar que la retirada de la bandera responia a l’«única finalitat d’apaivagar les crítiques i evitar eventuals conflictes», sense atribuir a aquest acte una postura LGTBI-fòbica.

Des de LHorgull han reclamat la dimissió de la regidora Lola Ramos i han exigit «disculpes públiques dels responsables polítics en la gestió del conflicte». Fonts municipals es limiten a assenyalar que «respectem el que diu la Síndica» i que reconeixen en la resolució una voluntat «constructiva».

«No es pot tolerar que les i els membres del govern, com Lola Ramos, es dediquin a combatre les crítiques i no les discriminacions que pateix el col·lectiu LGTBI+», apunta per la seva banda el president de LHorgull, Javier Garrigós.

Preguntada durant la celebració del primer Pride de l’Hospitalet –celebrat el juny d’aquest 2022– per la polèmica i els motius que van portar a la retirada de la bandera, la regidora d’Igualtat i LGTBI, Laura García, va assenyalar que «hi ha moltíssimes versions diferents sobre un aspecte molt particular» i va insistir que des de l’executiu «apostem pels colors del col·lectiu, per la bandera».

Recomanacions de la Síndica a l’ajuntament

En la seva resolució, la Síndica insta la regidoria d’Igualtat i LGTBI a adoptar una sèrie de recomanacions que des de l’ajuntament, reiteren, consideren «constructives» i amb les quals diuen que «complirem».

Així, la Síndica recomana l’elaboració i aprovació d’«un protocol d’actuació intern i transversal» que contempli «com s’ha d’actuar des dels diferents àmbits i responsabilitats de l’ajuntament davant les queixes o actituds LGTBI-fòbiques».

També aconsella la formació del personal municipal en matèria LGTBI i l’elaboració d’un «projecte de comunicació i imatge que potenciï la visibilitat i el reconeixement de la realitat de les persones LGTBI+ de la ciutat».

Notícies relacionades

Des de L’HOrgull veuen amb bons ulls les recomanacions de la Síndica, però informen que treballen per «portar aquest cas a les administracions competents perquè sancioni el govern de Marín per incomplir la normativa i vulnerar els drets del col·lectiu, i encara més si s’incompleixen les recomanacions de la Síndica de Greuges».

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet a EL PERIÓDICO l’Hospitalet