El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Decisió judicial

Arxivada la causa a la interventora de l’Ajuntament de l’Hospitalet pel cas Consell Esportiu

  • La magistrada remarca que «no hi ha indicis de comissió d’il·lícit penal» i que la declaració de la interventora va ser «molt clara»

  • La mateixa jutge denega l’arxivament de la causa contra Gerard Figueras per «existir indicis que podrien revelar la responsabilitat penal»

Arxivada la causa a la interventora de l’Ajuntament de l’Hospitalet pel cas Consell Esportiu
2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

La jutge que investiga la presumpta desviació de subvencions en el Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha arxivat provisionalment la causa contra la interventora general municipal de la localitat.

Tal com va avançar ‘El Nacional’, en una resolució recent, a la qual ha tingut accés aquest diari, disposa sobreseure provisionalment les actuacions en el cas de la interventora per «no resultar degudament justificada la perpetració del delicte que va donar lloc a la formació de la causa».

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

La jutge assenyala que, al principi, se li va atribuir la condició d’investigada perquè «en control financer de l’ajuntament permetés errors econòmics, no adoptés mesures ni sol·licités aclariments ni reintegrament de cap intervenció». Tanmateix, la jutge remarca que «no hi ha indicis de comissió d’il·lícit penal». La magistrada argumenta que la declaració de la interventora va ser «molt clara» i «sense que s’hagi vist contradita, de moment, per cap altra diligència obrant en la causa».

Així, assevera que la interventora del consistori de l’Hospitalet «va exercir la seva funció de control de manera deguda i correcta». A més, apunta que «no s’evidencia cap relació» amb cap membre del Consell Esportiu ni de l’ajuntament.

Figura independent

En el seu text, la magistrada remarca que la intervenció no té relació ni amb els regidors ni amb l’alcaldia i que se li reconeix «plena autonomia funcional, sense que tingui funció d’auditoria com a tal».

Per tot això, la jutge justifica l’arxivament provisional, tot i que considera «prematur» acordar el sobreseïment lliure, ja que encara hi ha pendent l’informe pericial encarregat per la jutge a la Intervenció General de l’Estat.

La mateixa jutge també va arxivar al juliol la causa a l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín (PSC), al concloure que no hi havia indicis que ocultés la suposada desviació de fons en les subvencions al Consell Esportiu.

Es manté la causa contra Gerard Figueras

Segons ha pogut saber aquest diari, Gerard Martí Figueras, que va ser secretari general d’Esport de la Generalitat i està també investigat pel cas Consell Esportiu, no ha tingut la mateixa sort que la interventora.

La mateixa jutge explica en una altra resolució que la representació processal de Figueras també va sol·licitar el sobreseïment lliure i l’arxivament de la causa; la jutge, però, ho ha denegat. La magistrada apunta que, en aquest moment, «no s’estima que procedeixi l’arxivament del sol·licitat, a l’existir indicis que podrien revelar la responsabilitat penal del senyor Figueras».

La jutge explica en el text que la representació de Figueras al·lega que el càrrec que ostenta «no és suficient per poder deduir cap responsabilitat»; tanmateix, la jutge remarca que «no pot obviar-se que el senyor Figueras era el secretari general d’Esport de la Generalitat, del qual depèn directament el Consell General de l’Esport». Així, segueix el text, aquest òrgan és competent per atorgar les subvencions, «objecte de la instrucció del procediment».

Notícies relacionades

Cal dir que la resolució no és ferma i que hi ha la possibilitat d’interposar un recurs d’apel·lació.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat en EL PERIÓDICO l’Hospitalet

Temes:

Ajuntaments