El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

A l’Hospitalet

Bellvitge incorpora un dispositiu pioner a Espanya per avançar en la investigació en oncologia

  • L’equipament tecnològic en qüestió s’ha adquirit gràcies als fons Next Generation de la Unió Europea

Bellvitge incorpora un dispositiu pioner a Espanya per avançar en la investigació en oncologia

HUB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), ubicat a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), ha anunciat l’adquisició d’un dispositiu «pioner a Espanya» en diagnòstic per a la imatge que «obre noves esperances» en l’àmbit de l’oncologia.

El centre hospitalari assenyala en un comunicat que aquest nou dispositiu permetrà avançar en l’assistència i en la investigació en l’àmbit de l’oncologia, especialment en la teragnosi, «però també en la patologia no oncològica com estudis cerebrals de trastorns del moviment i la patologia infecciosa».

La teragnosi aborda el tractament dirigit per imatge, un camp que ha obert noves esperances en oncologia i amb prometedors resultats en càncers neuroendocrins o de pròstata amb metàstasi.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Des del HUB assenyalen que l’aparell formarà part del Centre d’Alta Precisió Diagnòstica «juntament amb el primer PET/RM assistencial de la sanitat pública catalana».

Així, «permetrà permetrà diagnosticar amb més precisió gràcies a una excel·lent millora en la qualitat de la imatge, que es deu a l’augment de la resolució i la sensibilitat, a més de la captació d’imatges en 3D

Adquirit amb els fons Next Generation

L’equipament tecnològic en qüestió, adquirit gràcies als fons Next Generation de la Unió Europea, és una «gammacàmera» SPECT/CT (Veriton-CT) amb dotze detectors CZT digitals.

«Aquests sensors, amb la tecnologia més avançada que existeix actualment, permeten envoltar el cos del pacient i ajustar-los a una posició òptima amb una precisió mil·limètrica. A més, disposa d’un escàner digital híbrid 3D.

«La millora en la resolució de la imatge i poder treballar amb imatges en tres dimensions ens permetrà ser més precisos en el diagnòstic», segons la doctora Montse Cortés, coordinadora de Medicina Nuclear-PET (IDI) del HUB. «També ens permetrà dissenyar tractaments personalitzats amb radioteràpia molecular», afegeix.

Notícies relacionades

A més de l’impacte en el diagnòstic, la millor qualitat d’imatge d’aquest equip pioner reduirà el temps d’adquisició de l’estudi i la dosi de radiofàrmac. Totes dues són millores substancials per al pacient, ja que impliquen menys temps d’espera i menor radiació.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet