El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Trànsit

Aquí hi ha ubicats els dos nous radars de la ronda Litoral a l’Hospitalet

  •  Són dos punts de control fixos multicarril en els dos sentits de la marxa

Aquí hi ha ubicats els dos nous radars de la ronda Litoral a l’Hospitalet

Servei Català de Trànsit

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir d’aquest dimarts dos nous radars fixos a la B-10, o ronda Litoral, a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), un en cada sentit de la circulació, amb l’objectiu reduir la velocitat excessiva, així com la sinistralitat viària en aquest punt.

En concret, es posarà en marxa un radar fix multicarril en cada sentit de la marxa en el quilòmetre 18,5 de la B-10, on el límit màxim de velocitat permès és de 80 km/h. Aquests sistemes de control de la velocitat responen a les directrius fixades en el Pla de seguretat viària (PSV) 2021-2023. Actualment, i comptant aquests nous dispositius, a la xarxa viària catalana hi ha 248 punts de control, 38 dels quals són radars de tram.

Els radars estan distribuïts tant en vies principals com en secundàries, seguint criteris de priorització dels punts o trams on és necessari reduir la sinistralitat, demostrant que resulten efectius com a elements dissuasoris per disminuir l’accidentalitat.

La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. A Catalunya, el 2021 la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en el 17,4% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes i va augmentar la presència en la casuística de la sinistralitat respecte al 2019 (11,9%) .

Com més velocitat, més risc

En cas d’accident, s’ha evidenciat que com més gran és la velocitat dels vehicles, més alta és la violència de l’impacte, es redueix notablement l’efectivitat dels dispositius de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat o el casc , i s’incrementa, per tant, el risc de mortalitat i de patir lesions amb seqüeles greus permanents. Per això, el Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit «continuen apostant per la presència de radars a la xarxa viària catalana a fi de disminuir l’accidentalitat a les vies».

Notícies relacionades

La presència dels radars està senyalitzada i la seva ubicació és pública, es pot consultar a la web del Servei Català de Trànsit.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet