El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Col·lectius vulnerables

La PAH denuncia la situació de precarietat de famílies reallotjades pels serveis socials de l’Hospitalet

  • Les famílies afectades asseguren que viuen en condicions d’insalubritat

  • Des de l’ajuntament defensen que «només dos d’aquests casos» van ser reallotjats pels serveis socials municipals

  • Des de la propietat assenyalen que fa un mes van haver de cridar els Mossos perquè «els inquilins van canviar el pany»

La PAH denuncia la situació de precarietat de famílies reallotjades pels serveis socials de l’Hospitalet

PAH Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

La PAH Barcelona ha celebrat una roda de premsa aquest divendres 1 de juliol davant l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) per denunciar la «situació de precarietat de cinc famílies reallotjades pels seus serveis socials municipals» en un hostal de Barcelona.

Els afectats, prop d’una vintena de persones, denuncien que l’establiment hoteler on ara viuen, situat a l’avinguda Diagonal 578, es troba «en condicions d’insalubritat», cosa que ha provocat diverses denúncies per part de les afectades que «van acabar amb la clausura de la cuina després d’una inspecció de Sanitat», remarquen des de la PAH. «Des d’aleshores, la propietat està assetjant les famílies i pren represàlies contra elles, com impedir-los l’accés al lavabo permanentment», argüeixen des de la plataforma.

Les famílies assenyalen també que fa setmanes que es van posar en contacte amb els serveis socials hospitalencs, però que fins ara «no han actuat per trobar-los una alternativa».

Des del Govern de l’Hospitalet de Llobregat mantenen que «només dos d’aquests casos» han sigut reallotjats en aquest establiment pels serveis socials de l’Hospitalet. I que en els dos casos, «han incomplert el pla de treball que els ha dissenyat serveis socials» i han «vulnerat de forma reiterada les normes de convivència existents a l’establiment». A més, assenyalen que una d’aquestes famílies «no té ni ha tingut cap vinculació amb l’Hospitalet ni amb els serveis socials de la ciutat».

Acusacions creuades

Així, des de les famílies asseguren que han estat prop d’un mes amb la cuina de la residència habitacional tancada: «No tenim manera de cuinar, ni on guardar el menjar o com rentar la roba», assenyala un inquilí de l’establiment en un vídeo difós per la PAH, que també assegura que des de la propietat «van treure el vàter, van treure les aixetes, van treure les dutxes perquè cap de nosaltres els pogués utilitzar» i que ara només disposen d’un lavabo per a una vintena de persones.

Per la seva banda, fonts vinculades a la propietat de l’hostal defensen que fa una mica més d’un mes van haver de cridar els Mossos d’Esquadra perquè «els inquilins van canviar el pany». «Els Mossos van permetre l’accés i va ser llavors quan vam saber de totes les destrosses en el bé immoble», afegeixen les mateixes fonts, que també apunten que ja han interposat demandes de desnonament, sense especificar quantes, a «persones que sabent que havien de desocupar no han atès els requeriments de Serveis Socials ni els nostres».

Amb tot, des de la PAH Barcelona recorden que aquest no és el primer cas que els arriba vinculat a aquest immoble i que el 2019 ja van denunciar que «els Serveis Socials van reallotjar una família al mateix hostal, que ja tenia un estat deplorable». Des de la plataforma pel dret a la vivenda reclamen una reunió urgent amb el regidor responsable de l’Àrea de Benestar i Drets Socials, Jesús Husillos, o bé amb els responsables de Serveis Socials de l’Hospitalet per «trobar una solució» .

Notícies relacionades

D’altra banda, des de la PAH han apel·lat també a l’Ajuntament de Barcelona «perquè faci una inspecció a l’hostal i el clausuri definitivament».

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet