Hospitalet

Hospitalet

A l’Hospitalet

El Tribunal Suprem arxiva definitivament el cas per l’assassinat de Pedro Álvarez el 1992

  • La família ha obert una campanya d’investigació extrajudicial per «saber la veritat»

El Tribunal Suprem arxiva definitivament el cas per l’assassinat de Pedro Álvarez el 1992

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de cassació presentat per la família de Pedro Álvarez, el jove assassinat a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) el 1992, cosa que suposa l’arxivament definitiu del cas.

En la seva sentència, emesa el 14 de juny, conclou que el cas queda totalment prescrit perquè no hi ha lloc per a noves accions en el marc de l’aparell judicial per assumir la causa penal contra el principal sospitós, un agent de la policia nacional a qui la parella del noi va identificar. Coneguda la sentència, la família Álvarez ha obert una campanya d’investigació extrajudicial per «saber la veritat». Així, han fet una crida a la col·laboració veïnal per recollir qualsevol informació, sense conseqüència legal, que els pugui «donar tranquil·litat».

Aquesta sentència és la resposta al recurs de cassació presentat per Benet Salellas, advocat de la família Álvarez, contra la interlocutòria de la Secció 21 de l’Audiència Provincial de Barcelona, i prèviament contra la decisió del Jutjat d’Instrucció número 4 de l’Hospitalet, que va desestimar reobrir la causa per practicar noves diligències pericials d’investigació policial actualitzades com comprovar vestigis d’ADN.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Notícies relacionades

La família Álvarez denuncia la vulneració dels seus drets i el sofriment afegit que les últimes decisions judicials els han ocasionat. De fet, la sentència els reconeix el dret a «sentir lesionat el seu dret a un procés amb totes les garanties» per les vicissituds viscudes durant la tramitació. Tot i això, també afirma que «la prescripció pel pas del temps, en aquest cas, no és la conseqüència d’una indolent inactivitat processal, sinó al contrari, per la impossibilitat d’obtenir indicis suficients de criminalitat cap a persones determinades després d’una profusa i detallada investigació judicial».

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet