El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Serveis municipals

La Síndica de l’Hospitalet enfoca en Santa Eulàlia la necessitat de biblioteques locals

Una resolució estima parcialment la queixa veïnal del barri arran del tancament d’un equipament

La Síndica de l’Hospitalet enfoca en Santa Eulàlia la necessitat de biblioteques locals

Daniel Julio | Unsplash

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Síndica de Greuges de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha emès una resolució en què mostra que les biblioteques de la ciutat no estan dimensionades per a la població que han d’atendre partint dels estàndards que preveu el Mapa de Lectura Pública de Catalunya (MLPC) del 2014.

El cas més clar es dona al Districte III, que inclou els barris de Santa Eulàlia i Gran Via Sud, on, amb el tancament de la biblioteca de Santa Eulàlia l’any passat, només han quedat la de la plaça d’Europa i el Bibliomercat de Santa Eulàlia per atendre una població de gairebé 50.000 persones.

La resolució recorda que el MLPC xifra que per a una població de 40.000 persones es necessiten 1.600 m2 de superfície i un servei de 40 hores setmanals, xifres de les quals queden lluny els dos equipaments.

Estimació parcial de la queixa de Santa Eulàlia

La resolució de la Síndica de Greuges estima parcialment la queixa presentada per l’Associació de Veïns i Veïnes Som Santa Eulàlia arran del tancament de la biblioteca d’aquest barri.

Tot i que el consistori va respondre als requeriments de la sindicatura, en el seu escrit només feia referència als motius del tancament –problemes de seguretat i accessibilitat–, però no va resoldre la concreta pretensió formulada sobre la possibilitat de recuperar l’equipament, al mateix lloc o en un altre del barri, ni va informar que s’havien iniciat els treballs per a la revisió del Pla de biblioteques del 1997.

Notícies relacionades

Per això, la Síndica recomana a l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura, així com a la Regidoria del Districte III, que en la revisió del Pla de biblioteques vigent del 1997, que està previst que s’aprovi aquest any, es tinguin en compte també la planificació de les biblioteques de proximitat, especialment pel que fa al Districte III –el qual inclou els barris de Santa Eulàlia i Gran Via Sud–, i els estàndards que preveu el MLPC del 2014.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO