El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Gastronomia local

La Primavera de Tapes de l’Hospitalet recupera les xifres prepandèmia

  • El Concurs de Cocteleria va tenir la participació de 23 joves bàrmans de 15 escoles d’hostaleria de tota Catalunya

La Primavera de Tapes de l’Hospitalet recupera les xifres prepandèmia

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els 35 establiments que han participat en l’edició del 2022 de la Primavera de Tapes de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) han servit un total de 17.642 tapes durant els quatre dies que ha durat aquesta iniciativa. Des de l’ajuntament celebren que les xifres han sigut molt similars a les que es van registrar en les edicions d’abans de la pandèmia de la covid-19, «només una mica per sota de la del 2019».

Del 21 al 24 d’abril, coincidint amb les Festes de Primavera, bars i restaurants de l’Hospitalet han ofert propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió al preu de 3,50 euros, la tapa i la consumició. La Primavera de Tapes obre l’agenda de rutes de tapes, que es realitzen als barris de la ciutat, amb motiu de les seves festes majors.

Les rutes de tapes proposen a la ciutadania propostes culinàries d’establiments de la ciutat a un preu únic i coincideixen amb les festes majors de cada barri. Així, des del consistori assenyalen que en totes hi ha un procés participatiu per «triar les tapes més populars, creatives, de qualitat gastronòmica i saboroses». A més, es fan sortejos entre les persones que hi participen. L’objectiu de la iniciativa, impulsada per la regidoria d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, és impulsar el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels motors econòmics de la ciutat, i donar a conèixer la seva àmplia oferta gastronòmica de qualitat.

Una vegada tancada la Primavera de Tapes, les rutes de tapes continuaran als barris de: Sant Josep, del 19 al 22 de maig; Santa Eulàlia, del 2 al 5 de juny; Can Serra, del 9 al 12 de juny; Collblanc - la Torrassa, del 9 al 12 de juny; Pubilla Cases, del 16 al 19 de juny, i La Florida, del 30 de juny al 3 de juliol. L’última ruta gastronòmica de l’any és ‘A la tardor, platets!’, que es fa a tota la ciutat i que aquest any es desenvoluparà de l’1 al 30 de novembre.

Concurs de cocteleria

Notícies relacionades

Per la seva part, l’Hotel Renaissance Barcelona Fira va acollir diumenge la 37a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu ‘Ciutat de l’Hospitalet’. En total, va tenir 23 participants de 15 escoles i hi van assistir unes 150 persones.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO