El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Fins al gener de 2023

El Museu de l’Hospitalet reuneix 50 objectes rellevants per celebrar el seu 50è aniversari

  • La mostra s’inaugura aquest divendres en el marc de les Festes de Primavera de la ciutat

El Museu de l’Hospitalet reuneix 50 objectes rellevants per celebrar el seu 50è aniversari

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
EFE

La metralleta del maqui Quico Sabaté o el sifó ISI de Ferran Adrià són dos dels cinquanta objectes rellevants que el Museu de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha reunit en l’exposició ‘LH 50/50. 50 objectes per a 50 anys’ per celebrar el seu mig segle de vida. La mostra, que s’inaugura aquest divendres en el marc de les Festes de Primavera de la ciutat, es podrà visitar fins al 8 de gener de 2023, ha explicat l’Ajuntament de l’Hospitalet.

A més de la metralleta de Sabaté, cedida pel Museu de l’Exèrcit, i el sifó del cèlebre xef, cedit per El Bulli Foundation –els dos personatges nascuts a l’Hospitalet–, en l’exposició també s’exhibiran altres peces singulars, totes vinculades amb la ciutat, com el primer aparell de radiologia oncològica de l’Hospital de Bellvitge. Un altre dels objectes rellevants que es mostren, cedit per l’Arxiu General de Simancas, és el Conveni de l’Hospitalet, el tractat internacional que marcava l’evacuació dels exèrcits de l’Àustria durant la Guerra de Successió, que es va firmar a la ciutat el 1713.

«Es tracta de 50 peces heterogènies, estretament vinculades amb la ciutat, singulars i moltes mai presentades al públic, que es relacionen amb la història de la nostra ciutat, del passat col·lectiu i de la memòria, i que s’han seleccionat buscant la seva rellevància i excepcionalitat», ha destacat el consistori.

Notícies relacionades

Al llarg de la mostra s’exposen documents importants per a la ciutat, art inspirat i creat ‘in situ’, objectes singulars de personatges locals destacats, així com objectes que expliquen la història i l’evolució de l’Hospitalet i que marquen algunes fites històriques.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO