El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Detinguts tres responsables

Desmantellen un punt de venda de cocaïna en un pis ocupat de l’Hospitalet de Llobregat

  • La policia catalana havia actuat a la mateixa vivenda i pels mateixos fets el juliol del 2021

Desmantellen un punt de venda de cocaïna en un pis ocupat de l’Hospitalet de Llobregat

Mossos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra, juntament amb efectius de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), van desarticular dimarts passat 2 de març un punt de venda i consum de cocaïna en un domicili ocupat del barri de Collblanc - la Torrassa, van detenir tres homes com a suposats autors d’un delicte de tràfic de drogues i van denunciar una dona per la seva presumpta implicació. Segons ha explicat la policia catalana en un comunicat, la investigació es va iniciar a finals del 2021, quan els agents van tenir coneixement que en un domicili del barri hospitalenc hi havia una afluència constant de persones consumidores d’estupefaents i que s’hi podia estar traficant amb aquestes substàncies.

Els agents van establir diversos dispositius per contrastar les informacions i van poder comprovar que es tractava d’una vivenda en la qual ja s’havia desmantellat un punt de tràfic de cocaïna adulterada durant una macrooperació contra el tràfic de drogues, que els mateixos agents havien portat a terme durant el mes de juliol del 2021.

Així, els Mossos asseveren que els investigadors «van comprovar que de nou algunes persones estaven subministrant dosis de cocaïna molt adulterada i altament perjudicial per a la salut a persones amb addiccions als estupefaents». En vista de les noves informacions, els agents van realitzar diverses gestions per conèixer les circumstàncies de la reactivació i van detectar que la vivenda havia sigut ocupada i que alguns sospitosos rebien els consumidors d’estupefaents a l’interior i «utilitzaven barres metàl·liques de grans dimensions per bloquejar la porta i així impedir una possible intervenció policial».

Durant la investigació els agents també van descobrir que els sospitosos retenien efectes personals dels consumidors, tals com telèfons mòbils, documentació i objectes de valor, com a garantia i per poder garantir el pagament de les dosis en cas que aquests no disposessin de diners en efectiu.

Recuperació d’efectes personals

Durant la investigació els agents van comissar dosis de cocaïna i van recuperar diversos objectes i documentacions personals propietat de diferents consumidors i que havien sigut retingudes pels detinguts, les quals van ser reintegrades als seus legítims propietaris, una vegada comprovat que no tenien un origen lícit.

Notícies relacionades

Els tres detinguts, que ja havien sigut arrestats durant la macrooperació al juliol per presumpte tràfic de cocaïna i pertinença a organització criminal, van ser posats a disposició judicial i va ser decretada la seva llibertat amb càrrecs.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO