El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Institució local

Mor Miquel Claparols, impulsor de l’Espai Versió Original de l’Hospitalet

  • Polítics, institucions i veïns de la ciutat han expressat les seves condolences per la mort d’aquest «humil servidor de la difusió cinematogràfica»

zentauroepp25970488 icult cine aribau butacas200229185306

zentauroepp25970488 icult cine aribau butacas200229185306

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Miquel Claparols Auladell, una figura clau en el món del cine i la cultura a l’Hospitalet (Barcelonès), va morir als 63 anys aquest dimarts 1 de març. Nascut a l’Hospitalet de Llobregat, al llarg de la seva vida va impulsar iniciatives amb gran arrelament local com l’Espai Versió Original, creat el 1997 i encara en funcionament.

Segons ha avançat l’Hospitalet Digital, Claparols va morir a causa de les seqüeles que li va deixar un ictus fa uns mesos. Representants de la política local han expressat les seves condolences via xarxes socials per la mort d’aquest «humil servidor de la difusió cinematogràfica», tal com ell mateix es va definir a la revista Xipreret, editada per l’Ateneu de Cultura Popular.

La mateixa alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha recordat que Claparols era un «gran apassionat del cine des de ben jove». Així, Marín ha expressat que, amb aquest traspàs, el «món del cine en l’Hospitalet està de dol» i ha volgut traslladar el seu afecte als familiars i amics. En la mateixa línia s’ha expressat Antoni García, portaveu d’ERC l’Hospitalet i líder de l’oposició, que ha assenyalat que es tractava d’«un dia trist per al cine i la cultura» de la ciutat.

Altres veïns i entitats de la segona ciutat de Catalunya també han expressat les seves condolences i han mostrat el seu suport a la família.

L’Espai V.O.

A l’Hospitalet, del 1982 al 1992, també va estar vinculat al Cine Club L’H. Després de la dissolució del Cine Club el 1997, es crea Espai V.O. al qual Claparols es va vincular i va començar a programar sessions setmanals al Cine Rambla.

Així, l’Espai V.O. és un projecte que des que va començar a rodar el mes d’abril des de 1997 i que des d’aleshores ha volgut oferir petites mostres de cine d’autor en VOSE i també en català, tots els dimarts de l’any –excepte per Nadal, Cap d’Any i els dies festius–.

Notícies relacionades

Després del seu pas pel malaguanyat i ja desaparegut Cine Rambla de l’Hospitalet, l’Espai VO s’ubica des del mes d’abril del 2010 al multicines Filmax del centre comercial Gran Via 2, on cada dimarts, en una de les 17 sales, es pot disfrutar de la proposta de cine d’autor i en versió original que l’Espai V.O. fa.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO