Cultura i entreteniment

El BarnaSants i la Quinzena Metropolitana de Dansa destaquen en la nova temporada del Teatre Joventut i l’Auditori Barradas

La nova sessió d’espectacles compta amb les actuacions de Marina Rosell, Javier Gurruchaga i l’Orquestra Mondragón o Ismael Serrano, entre d’altres

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ja tenen a punt la nova temporada de música i escena. El dissabte 22 de gener, el Teatre Joventut estrena programa amb el concert Brams 30 anys, una producció de BarnaSants, que fa un recorregut per les tres dècades de música d’aquesta banda berguedana, acompanyada de convidats «molt especials». Per la seva part, l’Auditori Barradas ho fa amb l’espectacle musical infantil Els superherois, a càrrec de Pop per Xics.

De gener a juny, el Teatre Joventut i l’Auditori Barradas acullen així diversos espectacles de música i dansa en el marc dels festivals BarnaSants i de la Quinzena Metropolitana de Dansa.

Quant a la programació teatral, el Teatre Joventut acull la representació d’El llarg dinar de Nadal, un text que juga de manera molt particular amb el pas del temps (23 de gener); l’espectacle #Puertas abiertas, protagonitzat per Cayetana Guillén Cuervo i Ayoub El Hilali i que enfronta l’espectador amb els seus propis prejudicis (6 de febrer); Per acabar con Eddy Bellegueule (13 de febrer); la comèdia Una teràpia integral, que posa en qüestió la nostra necessitat de creure en alguna cosa (18 de febrer); Elektra.25, una nova versió d’un dels grans muntatges del teatre andalús de les últimes dècades (13 de març); La batalla de los ausentes (2 d’abril); Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I, una sàtira grotesca sobre la successió d’una reina, l’afany de poder i la miserable corrupció humana (8 d’abril); Mare de sucre, una reflexió sobre el tracte que estem donant com a societat a les persones amb diversitat funcional (29 d’abril), i la comèdia El sopar dels idiotes, tot un clàssic que torna als escenaris amb la direcció de Paco Mir.

L’escenari de la rambla de Just Oliveras continua en la línia d’acostar-se al públic familiar amb l’espectacle de titelles basat en el conte clàssic Hamelí (12 de febrer) i l’espectacle musical El viatge de l’elefanta Sara (20 de març).

Concerts i dansa

En el marc del Festival BarnaSants, el Teatre Joventut ha programat quatre vetllades musicals imprescindibles. Marina Rosell presenta el seu nou disc 300 crits, que segueix la seva recerca de les cançons de la resistència (29 de febrer); Javier Gurruchaga i l’Orquestra Mondragón presenten el seu nou espectacle Històries extraordinàries, un recorregut divertit, terrorífic, nostàlgic i vitalista pels quaranta anys sobre els escenaris d’aquesta formació i un homenatge a Edgar Allan Poe (6 de febrer); Ismael Serrano presenta Seremos, un viatge d’autodescobriment (1 d’abril), i l’homenatge a l’obra i la figura d’un dels grans mestres de la música contemporània: Mikis Theodorakis (22 d’abril).

Altres actuacions en el marc del BarnaSants són els concerts de Zambayoni & Rafa Pons (19 de febrer), Sès (27 de febrer), Manuel Gerena (11 de març), Nacho Vegas (9 d’abril) i Maria Peláe (6 de maig).

A més, el Teatre Joventut acull també dos espectacles de la Quinzena Metropolitana de Dansa, l’espectacle Akompasado, de la companyia Iván Góngora, el 19 i 20 de març, i Vibrance + Median, de Hiroaki Umeda/S20, el 25 de març.

Notícies relacionades

L’Auditori Barradas segueix la seva aposta per la música en directe, amb concerts de mitjà i petit format amb la presència de noms consolidats i propostes d’artistes emergents. Així, passaran per aquest escenari Arturo Gaya (27 de gener), Raúl Alcover (13 de febrer), Anna Ferrer (19 de febrer), Joan Reig (5 de març), Alfonso Mora (11 de març), Cristina Narea (18 de març), Xarim Aresté (19 de març), Juan Valderrama (26 de març), Claudio Gabriel Sanna i Rall Grup (3 d’abril) i BOP, Banda Obrera del Poble (29 d’abril).

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO