El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Espai públic

L’Hospitalet intensifica les tasques de desinfecció i control de plagues amb l’arribada de la calor

S’actuarà aproximadament en 1.000 pous de clavegueram de tot el municipi

L’Hospitalet intensifica les tasques de desinfecció i control de plagues amb l’arribada de la calor

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com cada any quan arriba la calor, el Servei de Salut Ambiental de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha intensificat les actuacions amb insecticides a les zones de clavegueram per mantenir un espai públic lliure d’insectes i plagues.

Així, des d’aquest 16 de juny i fins al 30 d’aquest mateix mes, l’empresa adjudicatària del servei municipal de control de plagues realitza ja un tractament sistemàtic contra escarbats amb insecticida (Ecorex Hielo) i una petita part amb pintura insecticida (Inesfly). Des del consistori expliquen que s’actuarà aproximadament en 1.000 pous de clavegueram de tot el municipi.

En aquesta fase, les arquetes tractades es marcaran exteriorment amb pintura, de manera que quedi un senyal, com altres anys, de l’insecte ratllat i la paraula ‘desinsectació’.

Atenció ciutadana

Des de l’Ajuntament de l’Hospitalet recorden que a l’abril ja es va realitzar una primera fase de desinfecció intensiva amb tractament contra escarbats i també de reforç contra rosegadors. Durant l’aplicació de la segona fase també es revisarà l’estat dels esquers per» poder determinar a quins pous hi ha hagut moviment de rosegadors per reforçar-hi l’actuació», remarquen.

A més de les actuacions ja programades, el Servei de Salut Ambiental atén «totes les sol·licituds de la ciutadania que arriben», diuen. En aquests casos, es fa una inspecció de les arquetes o pous de registre i s’aplica el producte insecticida als llocs de la infraestructura pública on s’observen insectes.

Notícies relacionades

D’altra banda, els focus d’insectes també es poden detectar a l’interior de les finques o els claveguerons particulars, per la qual cosa «correspon a les comunitats de veïns gestionar les mesures adequades per evitar possibles plagues», com pot ser netejar anualment, com a mínim, les arquetes interiors, així com portar a terme les tasques necessàries de conservació i manteniment de les parts comunes de les finques, i també, en el seu cas, contractar una empresa per al control de plagues.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO