El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Pressupost 2021

L’Hospitalet aprova un pressupost de 259,3 milions per mitigar els efectes de la pandèmia

  • La prioritat del pressupost és la reactivació socioeconòmica de l’Hospitalet a través de les propostes agrupades en el Pacte de Ciutat

  • Els comptes es destinaran a fer front als efectes derivats de la Covid i al finançament de les mesures del pacte

  • Per primera vegada el deute del municipi està per sota del 30% sobre els ingressos corrents (29%)

L’Hospitalet aprova un pressupost de 259,3 milions per mitigar els efectes de la pandèmia
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de l’Hospitalet ha aprovat de forma definitiva el pressupost municipal per a aquest 2021, que ascendeix a 259,3 milions d’euros. La prioritat del pressupost, detalla el govern local, és la reactivació socioeconòmica de l’Hospitalet a través del Pacte de Ciutat, un propòsit que s’alinea amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i el Pla de Recuperació de la Unió Europea.

Els comptes es veuran incrementats previsiblement amb els recursos procedents del romanent de tresoreria i transferències d’altres administracions (com el fons extraordinari de l’Estat i els fons europeus), que es destinaran segons el consistori a fer front als efectes socioeconòmics de la Covid i al finançament de les mesures incloses en el Pacte de Ciutat, un front comú institucional i ciutadà presentat el 30 de novembre.

Així, el pressupost per al 2021 inicia el desenvolupament de les propostes d’actuació del pacte, agrupades en quatre entorns estratègics (urbà, social, econòmic i institucional) que s’alineen amb els objectius de desenvolupament sostenible i l’objectiu de l’Hospitalet ‘Barreres 0 al 2030’.

Els quatre entorns al detall

El primer grup de propostes gira al voltant de l’entorn urbà. En concret, aquest bloc contempla adaptar l’espai públic, la mobilitat i les infraestructures a la nova realitat; afavorir les noves formes de mobilitat sostenible com l’ús de la bicicleta, els vehicles elèctrics o compartits; allunyar els cotxes de les zones escolars; guanyar espai per als vianants, i invertir en vivenda social. Les partides vinculades a aquest grup ascendeixen a 89 milions d’euros.

En segon lloc, les accions de l’entorn social consideren la reconstrucció de les infraestructures comunitàries –educació, cultura i esports–, posant les persones al centre de les polítiques; reduir la bretxa salarial; garantir l’accés als serveis; assegurar els drets de la gent gran i de les persones amb discapacitats, i oferir més oportunitats als joves. Aquest bloc rebrà un conjunt de partides per valor de 77 milions d’euros.

L’Ajuntament de l’Hospitalet destinarà al bloc d’entorn econòmic 13,6 milions d’euros, que serviran per impulsar l’ocupabilitat en sectors estratègics, reforçar el benestar i explorar l’intercanvi, la complementarietat i l’economia circular.

Finalment, el bloc d’entorn institucional, que rebrà una dotació econòmica de 38 milions d’euros, comprèn la reorganització de l’estructura municipal per adaptar-la de forma segura i eficient al nou paradigma de treball.

Deute per sota del 30%

D’altra banda, els comptes destinen 7 milions d’euros en inversions. Alguns exemples que destaca el consistori són la seguretat i mobilitat urbana (719.000 euros), l’adequació dels carrers per a la millora de la mobilitat sostenible (1,08 milions d’euros) o la millora de l’enllumenat públic (264.500 euros).

Notícies relacionades

Des de l’ajuntament destaquen que l’Hospitalet té unes finances municipals solvents i sanejades, amb un deute, que per primera vegada estan per sota del 30% sobre els ingressos corrents (29%). El període de pagament als proveïdors és inferior als 30 dies i presenten estalvi i capacitat de finançament.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Coronavirus