El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Preparació per a la Covid

L’Hospitalet organitza un dispositiu amb 600 persones per a les eleccions del 14-F

  • El nombre d’escoles passa de 49 a 59 per l’aplicació de les mesures sanitàries i de prevenció anti-Covid

  • 173.629 veïns de la ciutat podran exercir el seu dret a vot diumenge, 2.409 dels quals ho faran per primera vegada

L’Hospitalet organitza un dispositiu amb 600 persones per a les eleccions del 14-F
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres 12 de febrer, han començat les tasques de desinfecció dels col·legis electorals de l’Hospitalet de Llobregat, que seran desinfectats de nou una vegada finalitzats els comicis al Parlament de Catalunya d’aquest 14 de febrer. En cada centre, a més, «hi haurà servei de neteja per garantir les condicions higièniques adequades durant tota la jornada electoral», apunten des del consistori.

L’Ajuntament de L’Hospitalet té organitzat un dispositiu en el qual es mobilitzaran 600 persones, entre treballadors municipals i d’altres, i es destinarà a cada col·legi electoral una persona responsable de seguretat sanitària, que «controlarà que l’espai compleixi totes les mesures, coordinarà el personal que participa en el funcionament de la jornada i vetllarà perquè les persones que vagin a votar respectin les mesures sanitàries». Des del consistori remarquen que tot aquest dispositiu el coordina la responsable municipal de prevenció de riscos laborals.

Així, cada seu electoral tindrà marcats els itineraris d’entrada i de sortida, control d’aforament, organització de les cues i manteniment de les distàncies de seguretat entre persones, així com disponibilitat de material i d’equips de protecció.

173.629 electors

A l’Hospitalet, 173.629 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 14 de febrer, per participar en les eleccions al Parlament de Catalunya. D’aquests electors, 2.409 votaran per primera vegada i 65.176 (el 40% de l’electorat) ho faran en una escola diferent a l’habitual, pels canvis produïts per la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Des de l’Ajuntament expliquen que, en aquests comicis, el nombre de meses electorals serà de 268, una més que en convocatòries anteriors, i el nombre d’escoles passa de 49 a 59 per l’aplicació de les mesures sanitàries i de prevenció anti-Covid.

El seguiment de la participació es podrà fer a la web de l’Ajuntament. Les dades s’actualitzaran a les 10, a les 12, a les 13, a les 14, a les 16 i les 18 hores. I a partir de les 20 hores, es publicaran les dades de l’escrutini.

Transport per a persones amb mobilitat reduïda

Com sempre, l’Ajuntament ha posat a disposició de les persones amb mobilitat reduïda un servei gratuït de transport adaptat des dels domicilis particulars fins als col·legis electorals.

Notícies relacionades

Les persones interessades en utilitzar aquest servei poden cridar al telèfon 93 402 96 83, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores, i el mateix 14 de febrer, de 9 a 17 hores.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA