El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Addiccions

Bellvitge impulsa un projecte contra trastorns del joc en línia entre joves

  • Més d’un 37% dels adults amb problemes amb el joc d’apostes havien començat a jugar abans de l’edat legal

  • El perfil de l’adolescent que aposta en línia és el d’un noi de 14 a 17 anys que va començar a utilitzar internet abans dels 10

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat    baix llobregat    03 03 2012    s170512162515

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat baix llobregat 03 03 2012 s170512162515

1
Es llegeix en minuts

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i ANNE Fundació han impulsat un projecte per prevenir els trastorns del joc en línia entre adolescents. En un comunicat, el centre ha explicat aquest dilluns que estudis recents apunten que més d’un 37% dels adults amb problemes amb el joc d’apostes havien començat a jugar abans de l’edat legal i que, alhora, l’edat d’inici d’aquestes conductes és un factor de risc clau en el desenvolupament d’un futur trastorn.

«Aquestes addiccions sovint tenen el seu origen en la infància i adolescència, etapes de la vida en què és fonamental l’aprenentatge d’hàbits saludables en relació amb l’ús de les noves tecnologies o d’altres activitats d’oci», ha emfatitzat la responsable de la Unitat de Joc Patològic de Bellvitge, Susana Jiménez Murcia.

El perfil de l’adolescent que aposta en línia és el d’un noi, de 14 a 17 anys, que va començar a utilitzar internet abans dels 10 anys i que passa connectat entre 2 i 3,5 hores, ha assenyalat l’hospital.

Sensibilització de l’opinió pública

En el marc d’aquest projecte, les dues entitats portaran a terme un estudi global d’usos i percepcions de risc entre adolescents, seguit de la difusió d’informacions i la sensibilització de l’opinió pública cap aquesta temàtica, així com l’intercanvi d’informació per a la prevenció d’aquesta patologia.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el director d’ANNE Fundació, Cesc Gummà, ha afirmat que el seu objectiu és donar una resposta, prevenir i sensibilitzar de les conseqüències psicològiques i conductuals del mal ús de les pantalles».

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA