El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Orientació laboral i educacional

L’Hospitalet ofereix una nova edició de la Mostra d’Estudis i Professions per als joves de la ciutat

La iniciativa pretén donar a conèixer als participants les diferents possibilitats que ofereix el sistema educatiu

L’Hospitalet ofereix una nova edició de la Mostra d’Estudis i Professions per als joves de la ciutat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El passat 18 de gener es va posar en marxa una nova edició de la Mostra d’Estudis i Professions de l’Hospitalet, una iniciativa que acull l’Espai Jove Ca n’Arús fins al 29 de gener. Es tracta d’un servei, dins del projecte Brúixola, que presenta a la joventut de la ciutat les diferents possibilitats que ofereix el sistema educatiu, «que cada estudiant disposi de la informació necessària per construir el seu propi itinerari formatiu».

L’activitat consta de dos tallers. Així, en el primer es proposa la construcció de l’itinerari formatiu de cada participant i en el segon s’ha d’elegir entre cinc opcions: ‘¿Curres o treballes?, ‘Identificació de competències’, ‘Mercat de treball i sectors emergents’, ‘Gènere i professió’ i ‘Estudiar a l’estranger’.

En aquestes sessions informatives «s’incideix en les qüestions relacionades amb la presa de decisions al llarg de l’itinerari acadèmic i els diferents itineraris formatius i laborals», indiquen des de l’Ajuntament.

Mesures davant la Covid

Per complir la limitació d’aforaments i les mesures de prevenció davant la Covid-19, aquest any la Mostra d’Estudis i Professions es fa en tres edicions: del 18 al 29 de gener, del 22 de febrer al 5 de març i del 15 al 26 de març.

Notícies relacionades

Les sessions es fan per grups (d’una mateixa bombolla) amb cita prèvia. Així, de moment està confirmada l’assistència de l’alumnat de nou instituts i d’un centre d’educació especial. 

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA