El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Mobilitat

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet va posar 750 denúncies a conductors de patinets elèctrics durant el 2020

Saltar-se un semàfor en vermell, utilitzar auriculars o circular per una zona per als vianants, les infraccions més freqüents

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet va posar 750 denúncies a conductors de patinets elèctrics durant el 2020
1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat va posar l’any passat un total de 750 denúncies a conductors de patinets elèctrics que circulaven de forma incorrecta. La majoria dels casos, sancionats amb multes d’entre 80 i 200 euros, van ser per no respectar el semàfor vermell, conduir de manera negligent o utilitzar auriculars. També van ser recurrents les infraccions per circular per zones per als vianants o voreres, anar més d’una persona al vehicle, no obeir el senyal de direcció prohibida, no portar llums de nit i circular en ziga-zaga entre vehicles o vianants.

Més puntuals han sigut les sancions de 500 euros per conduir de forma temerària o en sentit contrari, o les de 1.000 euros a conductors que anaven beguts o drogats.

L’ajuntament destaca que la Guàrdia Urbana desenvolupa sistemàticament diverses campanyes i controls sobre l’ús dels patinets elèctrics. Durant l’últim trimestre del 2020, els agents van detenir 403 patinets, dels quals 101 conductors van acabar denunciats i 176 van rebre una advertència de sanció.

Nou reglament estatal

El consistori recorda que el 2 de gener va entrar en vigor el nou reglament estatal de circulació dels patinets elèctrics. Amb la nova normativa, es prohibeix l’ús per voreres i zones per als vianants, es limita l’ús a un sol ocupant i es limita la velocitat a 25 km/h.

Notícies relacionades

A més, els conductors no poden utilitzar telèfons mòbils ni auriculars i estan obligats a passar els controls d’alcoholèmia i drogues.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA