El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

ART

El Museu de l'Hospitalet acull una exposició sobre el nu masculí

La mostra es qüestiona què significa ser home al segle XXI des d'«una mirada diversa, igualitària, interseccional i fugint del binarisme»

Es tracta d'una exposició itinerant de la Diputació de Barcelona que compta amb obres de Salvador Dalí, Pablo Picasso i Marià Fortuny

hospi

hospi

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Museu de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) L’Harmonia acollirà a partir del 8 d’octubre l’exposició ‘L’home despullat. Despullant els arquetips de la masculinitat’, una mostra itinerant de la Diputació de Barcelona que compta amb obres de Salvador Dalí, Pablo Picasso i Marià Fortuny.

En un comunicat, l’ajuntament i la corporació supramunicipal van explicar aquest dimecres 7 d’octubre que l’exposició, comissariada per Fina Dura i Txema Romero, es qüestiona què significa ser home al segle XXI des d’«una mirada diversa, igualitària, interseccional i fugint del binarisme, perquè hi ha tantes identitats com persones».

Històricament, la representació dels nus en l’art ha reflectit els tòpics i estereotips de gènere de la societat vinculats als sexes biològics.

En aquest sentit, mentre que la dona es presentava com a objecte de desig passiu, l’home gairebé sempre estava vinculat a l’expressió de la força i el poder, uns estereotips que les avantguardes artístiques del segle XX van trencar.

Nous corrents de desconstrucció

«Al llarg del XX, l’home es converteix en objecte de desig i l’arribada el cine, el còmic, la música, així com la indústria del perfum i la moda, aniran construint una imatge de la masculinitat més variada. L’exposició convida a reflexionar sobre el context actual, marcat per l’impuls del moviment feminista i els nous corrents de desconstrucció de les categories de sexe i gènere», ha explicat la Diputació.

Notícies relacionades

A més d’altres artistes catalans destacats de finals del segle XIX i principis del XX, com Ismael Smith, Josep de Togoer, Marià Andreu, Josep Llimona i Lola Anglada, la mostra també compta amb peces d’artistes contemporanis com Antoni Miralda, Nazario Luque de Vera, Francesa Llopis i Núria Güell.

Més notícies de l’Hospitalet, en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA