El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

CORONAVIRUS I CULTURA

El Museu de l'Hospitalet celebra un Dia Internacional dels Museus virtual

L'entitat ha convocat una sèrie d'activitats que tindran com a lloc de trobada les xarxes socials

56b227b7ae829 museu-de-l-hospitalet

56b227b7ae829 museu-de-l-hospitalet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, però, a causa de la Covid-19, els museus estan tancats i una de les propostes lúdiques que acompanyen la commemoració, la Nit dels Museus, s’ajorna fins al 14 de novembre. Així, aquest any la jornada no comptarà amb la presència de visitants, però el Museu de l’Hospitalet ha convocat una sèrie d’activitats que tindran com a lloc de trobada les xarxes socials.

La joia del Museu serà «un vestit femení de finals del segle XIX, més concretament un vestit de núvia confeccionat en seda, setí i cotó que el Museu exposa a la Casa Espanya», assenyalen des de l’Ajuntament. «És un vestit de color negre, cos ajustat, escot rectangular i cintura alta així segons la moda de l’època modernista», expliquen.

Sant Roc curant els malalts de la pesta, el retaule de Jaume Huguet que s’exposa a l’Harmonia, es veurà d’una manera molt especial. Una visita virtual permetrà conèixer els detalls d’una de les taules del segle XVI ubicades originàriament a l’església de Santa Eulalia de Mèrida.

Diàleg entre disciplines

El Museu propicia el diàleg de diferents disciplines artístiques amb el patrimoni que la institució conserva. Així, la dansa contemporània dialogarà amb els retaules del Renaixement gràcies a la ballarina Laura Mestres.

La poesia i la memòria històrica aniran de la mà de la poetessa Joana Romero i d’Acròbates Cultura. La història contemporània dialogarà amb els titelles de Tian de Can Ninot, i el còmic de l’Hospitalet Jordi Macabich ho farà amb el circ a través de l’actuació d’‘Ambi2’.

Notícies relacionades

Aquestes activitats es podran seguir a través de les xarxes socials del Museu a Facebook, Twitter i Instagram.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA