El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

COL·LECTIU VULNERABLE

La Fundació La Vinya de l'Hospitalet atén un 60% més de famílies que demanen aliments

Han convertit les parròquies de la Mare de Déu de Bellvitge i la de Sant Joan Evangelista de Gornal en magatzems

La majoria són famílies els progenitors de les quals han patit un erto o treballaven en l'economia submergida i s'han quedat sense ingressos

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Fundació La Vinya de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha registrat un increment del 60% en el nombre de famílies que sol·liciten aliments des de l’inici del confinament, cosa que representa 522 famílies i 1.777 persones, només als barris de Gornal i Bellvitge, on aquesta entitat treballa.

L’entitat, promoguda per les comunitats parroquials d’aquests barris de l’Hospitalet, ha explicat a Efe que cada setmana arriben més famílies noves que s’han quedat sense ingressos i necessiten la cistella d’aliments per sobreviure.

Davant de l’increment de sol·licituds d’aliments i el cessament de les activitats religioses, la fundació ha reconvertit les dues parròquies on treballa, la de la Mare de Déu de Bellvitge i la de Sant Joan Evangelista de Gornal, en magatzems: «Utilitzem l’església per si mateix, on es diu missa. Ara mateix estan plenes de palets i carros de menjar», ha explicat la responsable dels bancs d’aliments de l’entitat, Laura Alzamora.

Conseqüències dels ertos

En aquest sentit, el perfil més comú dels nous sol·licitants d’aliments són famílies els progenitors de les quals han patit un erto o que treballaven en l’economia submergida i que «d’un dia per l’altre» s’han quedat sense ingressos.

Notícies relacionades

Davant d’aquesta situació, l’entitat ha impulsat la campanya #ParemElCop per recaptar 8.000 euros i fer front a la nova crisi que «colpeja els més vulnerables i fa trontollar el seu futur».

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA