El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Marín alerta que seran «estrictes» a l'hora de fer complir les normes per sortir a passejar amb nens

L'alcaldessa de l'Hospitalet destaca que la gran majoria «va fer el que tocava» però que la preocupen algunes actituds

foto 3640010

foto 3640010

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’alcaldessa de l’Hospitalet de LlobregatNúria Marín, ha fet, en línies generals, un balanç «positiu» del primer dia de sortida dels nens al carrer. Més enllà d’una «certa acumulació de gent» entre les 12 del migdia i les dues de la tarda, creu que durant tota la jornada de diumenge la gent va respectar les normes imposades per l’Estat.

«La nostra és una ciutat molt densa i estava preocupada per si en algun moment la gent no respectava la distància de seguretat», reconeix. Tot i que al ser el primer dia la Guàrdia Urbana va ser «comprensiva» amb determinades actituds, Marín deixa clar que a partir d’ara sancionaran qui no compleixi les normes. «Serem estrictes si és necessari perquè actuem en benefici de tots», diu.

Núria Marín assenyala que fins ara han optat per «advertir i cridar l’atenció» als que no respectaven les normes perquè «no hi ha cap pare ni cap mare que vulgui posar en perill els seus fills», però que a partir d’ara «actuaran en funció de la resposta de la ciutadania».

Aquí, recorda que durant l’estat d’alarma, la Guàrdia Urbana ha interposat més de 5.200 sancions i 42 diligències penals per no respectar el confinament i que no dubtaran a ser més «rigoroses» si la situació ho «requereix».

Sortides esglaonades

Marín reconeix que diumenge passat a l’hora de l’aperitiu es van viure moments de certa aglomeració als carrers de la ciutat i que serà important a partir d’ara buscar fórmules perquè la gent escaloni les seves sortides amb els nens al carrer.

«El que hem viscut fins ara fa pensar que no podem anar tots a les mateixes hores als mateixos llocs i que ens haurem d’organitzar», destaca.

Notícies relacionades

Marín recorda que la sortida dels nens al carrer és el primer pas d’un desconfinament que serà «progressiu i molt complicat» i que és important que tothom actuï amb «sentit comú i responsabilitat» per «no fer un pas enrere» després de més de 40 dies de confinament.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA