El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

DEL 25 AL 28 D'ABRIL

Les Festes de Primavera arriben a l'Hospitalet de Llobregat

El Sevilla, dels Mojinos Escozíos, pronunciarà el pregó des del balcó de l'ajuntament aquest dijous, 25 d'abril, a les 20 hores

obrefitxer

obrefitxer

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les Festes de Primavera arriben a l’Hospitalet de Llobregat del 25 al 28 d’abrilamb un programa entorn de la cultura popular i tradicional, concerts, teatre, cine, esports i activitats dirigides al públic familiar. Aquest any el programa presenta novetats respecte a les activitats als barris.

L’encarregat de donar la benvinguda a les Festes de Primavera serà Miguel Ángel Rodríguez, El Sevilla, líder del grup Mojinos Escozíos, ‘showman’ a la televisió i monologuista sobre els escenaris. El Sevilla pronunciarà el pregó des del balcó de l’ajuntament aquest dijous, 25 d’abril, a les 20 hores.

Les Festes s’estenen per la ciutat 

Aquest any, les Festes de Primavera s’estenen per la ciutat amb propostes lúdiques per a tots els públics. El divendres 26 d’abril, a partir de les 17.30 hores, les Festes es mouen a ritme de música de carrer amb el Meeec!, que es concentra a Collblanc. Hi haurà actuacions de bandes, mostres de rap i tallers de pintura que culminaran amb un espectacle final al parc de la Marquesa, amb més de 150 músics participants.

El dissabte 27 d’abril, d’11 a 14 hores, el parc de les Planes es convertirà per un dia en el Parc de la Ciència, amb tallers, demostracions i xerrades temàtiques, espectacles d’humor, màgia, espais lúdics amb jocs, distribuïts en diferents zones del parc. Un dels espais serà Ciència L’H, on es donaran a conèixer els projectes i les persones que fan investigació, divulgació o formació a la ciutat.

El mateix dissabte, a Santa Eulàlia, els titelles ocuparan durant tot el dia la plaça del Centre Cultural per convertir-la en un jardí on, des dels més petits (de 0 a 3 anys) fins a un públic més adult, hi trobaran funcions, tallers, parades d’artesans i de menjar.

El matí del diumenge 28 d’abril, el parc de Bellvitge acollirà el Parc de les Meravelles, amb una selecció d’activitats festives, sorprenents i espectaculars dirigides al públic familiar.

La música de les Festes 

La Farga, el parc de la Remunta i els jardins de Can Sumarro seran, com sempre, els escenaris de la música en directe. A La Farga, actuacions de dos dels artistes amb més repercussió del moment: Rozalén (el divendres 26, a les 21.30 h), que s’ha convertit en un autèntic referent de la cançó espanyola dels últims anys, i Beret (el dissabte 27, a les 21 h), protagonista d’una de les irrupcions virals més espectaculars de la història de la música a través de Youtube.

Els concerts al parc de la Remunta seran els dies 26 i 27 d’abril a partir de les 21 hores. Amb Oques Grasses i Mussols,  i un espectacle infantil, diumenge. El divendres 26 d’abril és el torn de Flux, Suu i Oques Grasses. El dissabte 27 d’abril, Drop Collective i Muyayo Rif escalfaran motors per a l’actuació de Búhos. El diumenge 28 d’abril, a les 12 hores, concert familiar amb Xiula, una experiència d’animació musical formada per quatre músics i animadors que oferiran cançons i espectacles emocionants.

Com cada any, la Primavera in Black pren els jardins de Can Sumarro amb propostes de petit format de jazz i blues amb el Cor New Gospel, Los Fabulosos Blueshakers i Joan Vinyals Band (el divendres 26 d’abril, a partir de les 20 hores); The Crabtones, Alex Schultz & Los Peligrosos Gentelmen i Ricard Gili Intimate Jazz Trio (el dissabte 27, a partir de les 20 hores). El diumenge 28, a partir de les 12.30 h, tota una jornada musical amb ‘jam sessions’ de blues i actuacions amb Txus Blues & José Bluefingers, Toda Blues Band & José Luis Pardo i Corey Harris.

Monòlegs d’humor i teatre 

El divendres 26 i el dissabte 27 els assistents podran disfrutar dels monòlegs d’humor de Fac14, Oncle Jack, El Viejo Piano, Mizuwari Cocktail Bar i Kfé Olé, amb Raúl Alcaraz; Alfonso Martínez, El Mora; Edu Mutante, i Quique Macías, entre d’altres.

Notícies relacionades

El Centre Comercial La Farga acollirà les càpsules de teatre amb diferents propostes i una de molt especial, dirigida per Cesc Gelabert i interpretada per diferents artistes vinculats a la ciutat.

Més notícies de l’Hospitalet 

Temes:

Festes