El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

BALANÇ INFORMATIU LOCAL

Les 5 notícies clau de l'Hospitalet el 2018

Aquest 2018, no només Barcelona ha sigut notícia a Catalunya: les ciutats metropolitanes també han sigut epicentres d'interès informatiu

En aquesta peça fem balanç de l'any destacant les 5 fites periodístiques més rellevants del 2018 en el municipi del Barcelonès

zentauroepp46217524 hospitalet 11 12 2018 un detenido en una macro operacion con181211094720

zentauroepp46217524 hospitalet 11 12 2018 un detenido en una macro operacion con181211094720

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest 2018, no només Barcelona ha sigut notícia a Catalunya: les ciutats metropolitanes també han sigut en diferents moments de l’any epicentres d’interès informatiu. A continuació, fem balanç de l’any destacant les cinc fites periodístiques clau del 2018 a l’Hospitalet (Barcelonès), un dels municipis que integren l’oferta informativa de les edicions locals d’EL PERIÓDICO.

1. L’Hospitalet, epicentre d’una xarxa de narcotràfic de marihuana i cocaïna.Més de 600 agents dels Mossos d’Esquadra van participar al desembre en l’anomenada operació Popeye, que es va saldar amb un total de 38 entrades judicials en domicilis i locals de Barcelona i la seva àrea metropolitana, 15 de les quals, a l’Hospitalet. En total, unes 39 persones van ser detingudes per la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, l’activitat de la qual va seguir en els dies següents fins a arribar a les 45 detencions.

2. L’Hospitalet descobreix la ‘cara b’ del turisme.La problemàtica gestió del turisme, ofesa per la moratòria d’hotels anunciada a Barcelona i l’arribada dels hotelers a la ciutat, va marcar l’agenda política i social d’aquest any. Des de l’enrenou que va causar l’obertura d’un alberg a Collblanc fins a la polseguera que va aixecarl’amenaça dels ‘pisos rusc’ a l’octubre. Tot i que el consistori va rebutjar les dues fórmules, no ho va fer a l’arribada de més hotels i va aprovar aquest any una modificació urbanística per allotjar més construccions a la zona sud de Gran Via, alhora que Núria Marín va anunciarl’obertura de 9 hotels més en quatre anys, per arribar als 27 a tota la ciutat.

3. Les bicicletes compartides de Mobike envaeixen les voreres de la ciutat. El gust i l’aposta per la mobilitat sostenible i la moda dels vehicles de mobilitat personal també van generar conflictes aquest any a la ciutat. Inicialment, peldesembarcament dels patinets elèctrics compartits de l’empresa Lime, frenada immediatament pel consistori. Més tard, per l’arribada del servei de ‘bicisharing’ de Mobike, els vehicles de la qual, sense ancoratge ni estacionament fix, van generar el “caos” entre els veïns perquè van envair l’espai públic de la ciutat, cosa que va crear discrepàncies amb el consistori, que va reduir la problemàtica a “casos puntuals”.

4. María Vicente: l’enlluernador futur de l’atletisme Aquesta ciutadana de l’Hospitalet de 17 anys, que apunta al cim de l’heptatló amb els títols mundial i europeu sub-18, va contribuir a difondre el nom de la ciutat en l’àmbit esportiu en un any marcat també per les grans cites que va allotjar el municipi. Entre les més destacades, el Campionat Mundial d’halterofília màster, disputat a l’agost o el Campionat Europeu de waterpolo. A més, la ciutat es va convertir aquest any en la seu delsCampionats de Catalunya Universitaris, i va impulsar altres iniciatives en l’àmbit local, com l’Hoquei Ciutat o la implantació d’una marca de qualitat entre les entitats esportives locals.  

Notícies relacionades

5. L’Hospitalet estrena el curs escolar amb dos nous centres i una ampliació de l’oferta educativa.El mes de setembre arribava amb la inauguració d’un institut a Santa Eulàlia, finalment batejat com aJaume Botey, i de l’Institut-Escola Gornal, una històrica reivindicació educativa de la ciutat. Tot i quel’oferta pública d’escoles bressol va seguir escassejant un curs més, sí que es van ampliar línies a infantil (de P5 a 3r) i van arribar bones notícies en aquest àmbit, entre les quals destacal’aprovació definitiva de l’escola Paco Candel, que posarà fi als barracons.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments