El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

El nou CAP Santa Eulàlia de l'Hospitalet obrirà les portes a finals del 2020

El nou equipament té un pressupost de 3,1 milions i doblarà la superfície del centre actual per poder atendre les 20.000 persones que viuen al barri

foto 3415663

foto 3415663

2
Es llegeix en minuts
El Periódico/ACN

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, han visitat aquest dimecres les obres del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) del barri de Santa Eulàlia, que té previst obrir les portes a finals del 2020.

Amb una inversió de 3,1 milions d’euros, el nou equipament se situarà en un solar cedit per l’ajuntament alcarrer de l’Alhambra, donarà servei a les gairebé 20.000 persones que viuen al barri i substituirà l’actual CAP Mossèn Cinto Verdaguer, que ha quedat petit a causa de l’augment de la demanda.

Així, el nou centre disposarà de 1.574 m² útils, en comparació amb els 689 m² del centre actual, cosa que quedarà reflectida també en un augment de consultes, que passaran de les 18 actuals a les 35 que preveu el projecte del nou CAP.

La cartera de serveis del centre inclourà activitats preventives –vacunacions, educació sanitària i consells de salut–, atenció i seguiment de malalties agudes i cròniques, atenció pediàtrica, odontològica i domiciliària i consultes de salut mental.

Tot i que està previst que les obres finalitzin durant la primavera del 2020, l’alcaldessa ha reclamat a la Generalitat que treballi des d'ara mateixa en l’equipament del CAP perquè pugui posar-se en marxa tan aviat com estigui llest. “La meva experiència em diu que si no comencem ja no hi arribarem”, ha alertat.

La construcció d’aquest nou centre s’emmarca dins del Pacte de salut i benestar de la ciutat, firmat per l’ajuntament i la Generalitat, que fins al 2021 preveu una inversió en infraestructures de 59 milions d’euros.

En aquesta línia, Marín ha recordat que “després d’un temps sense inversions, la ciutat va amb un cert retard” i que aquesta és la primera actuació d’“una sèrie de projectes que impliquen la construcció, remodelació i equipament de diversos centres sanitaris” de la ciutat.

Pròxims projectes

A més del CAP del barri de Santa Eulàlia, el pla preveu, entre altres actuacions, la millora del CAP de la Florida i una inversió de 15 milions d’euros en l’atenció primària de la ciutat.

Per al vicepresident del Govern, que ha assistit a l’acte en substitució de la consellera de Salut, Alba Vergés, que es troba en permís de maternitat, aquesta actuació demostra que les dues institucions “van de la mà” per millorar en àmbits estratègics com l’educació i la salut.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Aragonès ha destacat que el Govern està centrant en salut tots els recursos i esforços necessaris per dotar de millors equipaments els barris i ciutats amb més necessitats per reduir les desigualtats existents.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA