El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

L'Hospitalet tindrà un nou institut i un institut-escola l'any que ve

S'obre la preinscripció per al curs 2018-2019 amb una ampliació de grups de primària i secundària

L'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament acorden la construcció de l'escola Paco Candel

 Escola El Gornal de l’Hospitalet. 

 Escola El Gornal de l’Hospitalet.  / PERIODICO

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El període de preinscripció per al curs 2018-2019 als col·legis públics i concertats de l’Hospitalet ha començat amb molt bones notícies: una ampliació de l'oferta escolar a primària i a secundària. La novetat més destacada és la creació de l'Institut Escola Gornal, que donarà continuïtat als alumnes de primària d'aquest mateix centre, amb la creació del 1r curs de l'ESO, una històrica reivindicació de la comunitat educativa i del claustre de professors.

La segona novetat, també a secundària, és la divisió en dos de l'Institut Llobregat: l'edifici ubicat al barri de Santa Eulàlia es convertirà en un nou institut i acollirà els estudis d'ESO i batxillerat, i l'equipament ubicat al barri de Sant Josep acollirà els estudis de cicles formatius de formació professional i mantindrà el nom actual. Una primera mesura imprescindible per a afrontar el gran creixement dels alumnes d'ESO que es comença a viure a la ciutat i que en el futur requerirà noves mesures.

Ampliació de grups

Pel que fa al nombre d'aules, es manté l'oferta de P3 a tota la ciutat, un tema sempre sofert. S'ha anul·lat un grup a les escoles Pompeu Fabra (Santa Eulalia) i Pep Ventura (Collblanc-la Torrassa) que es va obrir extraordinàriament el curs anterior, però s'ha creat un nou grup a les escoles Josep Janés (el Centre –Sant Josep-Sanfeliu) i Pere Lliscart (Collblanc-la Torrassa).

Pel que fa als nivells intermedis, es creen 6 grups nous des de P5 fins a 3r de primària distribuïts per tota la ciutat per atendre la població escolar que arriba a l’Hospitalet al llarg del curs: un de 1r de primària a l'Escola Bernat Desclot (Santa Eulàlia); un de 1r i un 3r de primària a l'Escola Bernat Metge (Bellvitge-Gornal); un de P5 a l'Escola Josep Janés (el Centre-Sant Josep-Sanfeliu); un de 2n de primària a l'Escola Folch i Torres (Pubilla Casas-Can Serra), i un 3r de primària a l'Escola Puig i Gairalt (Pubilla Casas-Can Serra).

Pel que fa a l'ESO, s'incrementa l'oferta de 1r d'ESO en 4 grups més distribuïts per tota la ciutat: se'n crea un a l'institut nou sorgit de la segregació de l'Institut Llobregat mentre es treu un grup creat extraordinàriament el curs passat a l'Institut Bisbe Berenguer (Santa Eulàlia). I es crea un nou grup de 1r ESO a l'Institut Apel·les Mestres (el Centre-Sant Josep-Sanfeliu), un a l'Institut Rubió i Ors (Pubilla Casas-Can Serra), un altre a l'Institut Eduard Fontserè (Pubilla Casas-Can Serra), i un últim a l'Institut Escola Gornal (Gornal).

Calendari de matriculació

El període per fer la preinscripció per a l'escolarització dels alumnes de segon cicle d'educació infantil de P3 a P5, educació primària de 1r a 6è i educació secundària obligatòria de 1r a 4t d'ESO va començar aquest divendres, 13 d'abril, i acabarà el 24 d'abril. Finalitzarà amb la matriculació de l'alumnat del 21 al 27 de juny.

Aquest any a l'Hospitalet el nombre d'alumnes que es preveu per a la preinscripció al curs escolar de P3, segons dades del padró que corresponen als naixements de l'any 2015, serà aproximadament d'uns 2.546 infants. Pel que fa als adolescents que faran la preinscripció al primer curs de l'etapa educativa de l'ESO, segons dades del padró que corresponen als naixements de l'any 2006, seran aproximadament uns 2.549.

Una nova escola

Finalment, l'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament han acordat també la construcció de l'Escola Paco Candel. Ensenyament assumirà el finançament i l'Ajuntament en desenvoluparà el projecte i la construcció. També es preveu la construcció de l'Escola Ernest Lluch, que segueix el transcurs previst, ara en fase de redacció definitiva del projecte.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el desenvolupament de l'acord marc de col·laboració establert entre les dues administracions el 2016, basat en la corresponsabilitat per a la prestació del servei educatiu a la ciutat. Pel que fa a equipaments d'educació infantil i primària, l'acord també preveu per a aquest any una inversió global d'1,45 milions d'euros per a obres de millora en centres educatius, dels quals 270.000 euros seran aportats per l'Ajuntament.

Notícies relacionades

Així, les dues administracions -Ajuntament i Departament d'Ensenyament- faran obres de millora en set escoles d'infantil i primària. Respecte als instituts, el Departament farà una inversió de 612.000 euros. En total, més de dos milions d'euros en obres als centres educatius de la ciutat.

Més notícies a l'Hospitalet